Πολιτισμός

Η συγγραφέας του δημοφιλούς Bridgerton μιλάει στο «Πάμε Δανάη!»

04.03.2021 | 11:30 Eνσωμάτωση

Με τις Δανάη Μπάρκα και Ελιάνα Χρυσικοπούλου συναντήθηκε διαδικτυακά η πολυβραβευμένη συγγραφέας Τζούλιαν Κουίν, η οποία μίλησε για την επιτυχία των βιβλίων της και την τηλεοπτική μεταφορά τους στο δημοφιλές Bridgerton, αλλά και για το παγκόσμιο κίνημα #MeToo.

Μιλώντας για το κίνημα #MeToo η Τζούλια Κουίν είπε ότι «Νομίζω ότι με το κίνημα αυτό πολλές γυναίκες βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν και να ακουστούν. Είναι καιρός κάποιοι να λογοδοτήσουν για την τρομερή κακοποίηση που έχουν διαπράξει μέσα στα χρόνια».

«Θα με αποκαλούσα φεμινίστρια και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν αυτοαποκαλούνται φεμινιστές δεν ξέρουν τι σημαίνει. Για εμένα φεμινισμός σημαίνει ότι γυναίκες και άνδρες δεν είναι ίδιοι, αλλά είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες», πρόσθεσε η ίδια.

Η Τζούλια Κουίν αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να έρθει και στην Ελλάδα. «Θα ήθελα πολύ να έρθω, και όλοι όσοι ξέρω θέλουν να έρθουν μαζί μου ως βοηθοί και δεν ξέρω ποιον να διαλέξω», είπε χαρακτηριστικά.

Η δημοφιλής σειρά Bridgerton βασίστηκε στο 8ο βιβλίο της, με τίτλο «Ο Δούκας και Εκείνη». «Ήταν το 8ο βιβλίο που έγραψα, και το πρώτο από τα 8 της σειράς Bridgerton», είπε η ίδια.

«Τώρα με τον κορωνοϊό, οι άνθρωποι στρέφονται στα βιβλία και την τηλεόραση για ψυχαγωγία γιατί έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Παίρνουμε τόσα πράγματα ως δεδομένα και δεν τα έχουμε τώρα. Νομίζω ότι τα ρομαντικά μυθιστορήματα είναι δημοφιλή γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται ένα ευτυχισμένο τέλος», σημείωσε αναφερόμενη στα της πανδημίας.

Η Τζούλια Κουίν έστειλε χαιρετίσματα και στον δικό μας Άρη Καβατζίκη, που δηλώνει μεγάλος φαν της.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 04/03/2021