Πολιτισμός

Ε. Ζησάκης για Λιγνάδη: Όποιος γνώριζε τα γεγονότα είναι συνένοχος

02.03.2021 | 12:55 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένος ο ηθοποιός Ευθύμης Ζησάκης όπου μίλησε για την ομάδα που έχει δημιουργήσει για παιδιά με σύνδρομο down, ενώ σχολίασε και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Η ομάδα «tolmo» έχει σκοπό να προάγει τη διαφορετικότητα. Όπως είπε ο ηθοποιός, η αλήθεια στην οποία κατέληξε και τον οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτή την ομάδα είναι η αλήθεια αυτών των παιδιών. Πέρα από παιχνίδια και δραστηριότητες, στην ομάδας ανεβάζουν και θεατρικές παραστάσεις.

Μίλησε για τη ζωή λέγοντας πως πρόκειται για μια παλέτα χρωμάτων, ενώ για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υποστήριξε πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος της αλήθειας και του μοιράσματος.

Μαζί με τη σύντροφό του έχουν γράψει μια κωμωδία την οποία ευελπιστούν να ανεβάσουν το καλοκαίρι.

Για τις εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου, δήλωσε ότι αισθάνεται ανακουφισμένος και σοκαρισμένος, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει ολική ευθύνη για τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.

Για τις καταγγελίες εις βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη περί παιδεραστίας δήλωσε ότι  «όποιος γνώριζε τα γεγονότα, είναι συνένοχος».

Για τη συνεργασία με σκηνοθέτες για τους οποίους έχει γίνει καταγγελία εις βάρος τους, δήλωσε πως στη σχολή του έμαθαν ότι είναι παράσημο να δουλέψει μαζί τους. Μίλησε για μια προσωπική εμπειρία που είχε από έναν σκηνοθέτη, ο οποίος του ζήτησε να πάει σπίτι του προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Να μη φοβάται κανείς, να πει την πραγματικότητα. Γίνεται μεγάλη κάθαρση αυτή τη στιγμή στο θέατρο. Είμαστε για πρώτη φορά όλοι μαζί», δήλωσε ο ηθοποιός.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 02/03/2021