Κόσμος

O εμβολιασμός μειώνει τα κρούσματα στην Βρετανία – Πώς είναι η υγεία του Ερντογάν

28.02.2021 | 06:50

Το χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον περασμένο Οκτώβριο κατέγραψε χθες η Μεγάλη Βρετανία με 7.434 νέες μολύνσεις, την ώρα που μια εβδομάδα πριν ξεπερνούσαν τις 10.000.

Οι αρχές αποδίδουν το αποτέλεσμα στον εμβολιασμό καθώς μέχρι στιγμής η πρώτη δόση του εμβολίου έχει χορηγηθεί σε πάνω από 20 εκ. ανθρώπους.

Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε lockdown ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες έβγαλαν χθες εκατοντάδες Βρετανούς σε πάρκα και εξοχές χωρίς να λείπουν και εικόνες συνωστισμού.

Εγκρίθηκε για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες το εμβόλιο της Johnson&Johnson κατά του κορωνοϊού που χορηγείται σε μια δόση και φτάνει σε αποτελεσματικότητα το 85%. Στην Ευρώπη αναμένεται να εγκριθεί στις 11 Μαρτίου.

Η υγεία του Ερντογάν
Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει σκάλες υποβασταζόμενος από τη σύζυγο και συνεργάτες του.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε ερωτηματικά για την κατάσταση του Τούρκου προέδρου ο οποίος πρόσφατα έκλεισε τα 67 του χρόνια.

Μόλις λίγες ημέρες πριν ο Ερντογάν εμφανίστηκε σε γήπεδο της Σμύρνης όπου εκτέλεσε πέναλτι μπροστά σε κομματικά στελέχη. Αν και στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής, κατά την εκτέλεση του πέναλτι ο Ερντογάν παραπάτησε, κάτι που ενδεχομένως ενισχύει τις υποψίες ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 28/02/2021

Κόσμος