Κόσμος

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

28.02.2021 | 20:53 Eνσωμάτωση

Σύμφωνα με νέες μελέτες, μία μόνο δόση των εμβολίων της Astra Zeneca και της Pfizer φαίνεται πως μειώνουν κατά 90% την πιθανότητα να νοσήσει κανείς βαριά.

Τρίτο όπλο στη φαρέτρα τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού πρόσθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων. Το σκεύασμα χορηγείται σε μια δόση και διατηρείται σε ψυγείο για τρεις μήνες.

Μια δόση των εμβολίων της Astra Zeneca και της Pfizer φαίνεται πως μειώνουν κατά 90% τη βαριά νόσηση, ισχυρίζονται Βρετανοί επιστήμονες. Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι το σκεύασμα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι πιο αποτελεσματικό στις ηλικίες άνω των 70.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Βρετανοί πλημμύρισαν τα πάρκα στο Λονδίνο για να απολαύσουν τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό το Σάββατο παρά το lockdown.

Κάποιοι κάθονταν στο γρασίδι και απολάμβαναν τον ήλιο, άλλοι προτίμησαν να αθληθούν, ακόμα και μέσα στις λίμνες.

Οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα. Και η αστυνομία έπιασε δουλειά κόβοντας πρόστιμα σε μια προσπάθεια να συμμορφώσει τους εκδρομείς που πήραν το δρόμο προς τις παραλίες.

Το ασυνήθιστα ζεστό Σαββατοκύριακο συνέπεσε με την πρώτη σημαντική πτώση του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας. Χθες οι νέες μολύνσεις ήταν σχεδόν 7.500. Μια εβδομάδα πριν ξεπερνούσαν τις 10.000. Αρχές και ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν πως είναι νωρίς για χαλάρωση.

Στην Ιρλανδία σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά του lockdown στο Δουβλίνο.

Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με γκλοπ. Τουλάχιστον 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Μηδενική σχεδόν η κίνηση στη φημισμένη παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας στη Γαλλία

Μόνο αστυνομικά οχήματα και ελάχιστοι περαστικοί διακρίνονται στη φημισμένη παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας στη Γαλλία. Το σήμα κατατεθέν της Κυανής Ακτής έκλεισε στο πλαίσιο του τοπικού lockdown. Ίδια κατάσταση και στη Δουνκέρκη, στο Βορρά.

Και στο Παρίσι η κίνηση στους δρόμους μειώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα όμως αρκετοί πολίτες παρέμειναν έξω.

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να αποφύγουν το γενικό lockdown και να αναχαιτίσουν τις μεταλλάξεις με απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα σε τοπικό επίπεδο. Τα ημερήσια κρούσματα ωστόσο ξεπερνούν και πάλι τις 20.000.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/02/2021