Πολιτισμός

Μάνος Ξυδούς: Και μια ξεκούρδιστη κιθάρα μπορείς να παίξεις αν η καρδιά σου είναι κουρδισμένη

27.02.2021 | 21:11

Στο αφιέρωμα για τον Μάνο Ξυδούς στο MEGA προβάλλονται πλάνα από συναυλίες του καλλιτέχνη αλλά και δηλώσεις του.

«Αν δεν κάνεις κάτι για το κέφι σου πρώτα. Να παίξεις μουσική για να ευχαριστηθείς εσύ ή για κάτι πολύ απλό, να κάνεις τη φίγουρα σε κάποια, τότε μην το κάνεις. Η μουσική δεν είναι ένας τρόπος να βγάλεις εύκολα χρήματα. Και μια ξεκούρδιστη κιθάρα μπορείς να παίξεις αν η καρδιά σου είναι κουρδισμένη» είχε πει ο ίδιος ο Ξυδούς σε μια από τις συνεντέυξεις του.

Ο ίδιος είχε υμνήσει τον έρωτα λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι τόσο γέρος για να δίνω συμβουλές. Μην σταματήσει ο νέος άνθρωπος να ερωτεύεται. Γιατί ο έρωτας σου δημιουγεί και ελπίδα και αντοχή και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο Ρένος Χαλαμπίδης καλωσόρισε το κοινό: «Σε μια εκπομπή βαθιά μουσική και αφιερωμένη σε ένα φίλο που δεν είναι πια στη ζωή. Είναι ένας άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μας πολύ διακριτικά. Δεν επιδίωκε την δημοσιότητα, δεν ήθελε να βγαίνει στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά όταν έβγαινε γινόταν χαμός».

Ο Μάνος βαθιά μέσα του πίστευε και προσπαθούσε να μας το μεταλαμπαδέψει, ότι δεν υπάρχουν όρια στην τέχνη και ταμπέλες. Όλα έχουν ένα κοινό πυρήνα, την μουσική.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA - 27/02/2021

Πολιτισμός