Πολιτική

Διαχείριση της πανδημίας και εμβολιασμοί: Οικονόμου, Σαρακιώτης, Δελής στο MEGA

27.02.2021 | 09:38

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής για τη διαχείριση της πανδημίας και το άνοιγμα του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η δυσαρέσκεια του κόσμου σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας είναι φυσιολογική, καθώς τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι πάντα ευχάριστα. Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι το κοινό καλό. η προστασία, δηλαδή, της δημόσιας υγείας «και ας γινόμαστε δυσάρεστοι καμιά φορά».

«Η πολιτεία πρέπει να επιδιώκει να είναι χρήσιμη και οι κινήσεις που γίνονται είναι προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρακιώτης υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δε συμφωνούν ούτε με τη διαχείριση της πανδημίας γενικότερα ούτε με τα περιοριστικά μέτρα ειδικότερα.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμών, είπε ότι προχωράει με ικανοποιητικό βαθμό στους κύκλους της ΝΔ, καθώς πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στη θέση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ακόμα, για τους εμβολιασμούς στην περιφέρεια είπε ότι ο κόσμος αναγκάζεται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστεί εν μέσω πανδημίας και εν μέσω απαγόρευση μετακινήσεων.

Απαντώντας, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι όποιος παραβιάζει τους κανόνες του εμβολιασμού πρέπει πάραυτα να φεύγει από το κόμμα στο οποίο ανήκει και ότι πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τον κανονισμό.

Με τη σειρά του ο κ. Δελής υποστήριξε ότι η διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται στους τραγικούς αριθμούς αλλά και στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών του ελληνικού πληθυσμού. Κάτι που δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς από την πρώτη στιγμή όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις είχαν ως προτεραιότητα να πρωτεύσουν τις μεγαλες επιχειρήσεις από τη μείωση της κερδοφορίας τους με το λιγότερο δυνατό κόστος.

«Η διασπορά του ιού δεν είναι ένα ζήτημα ατομικής ευθύνης», τόνισε. ,

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού υποστήριξε πως δεν πρόκειται για κάτι άχρηστο, αλλά προϋποθέτει την ταυτόχρονη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού.

Τέλος, για τον τουρισμό, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως το καλοκαίρι ελπίζει και πιστεύει ότι μπορεί να ανοίξει λελογισμένα ο τουρισμός.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 27/02/2021

Πολιτική