Ελλάδα

Μπαμπινιώτης: Προσφεύγει στην εισαγγελία για την επιστολή αποφοίτων που αποκάλυψε το in.gr

26.02.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Επιστολή - καταγγελία για ψυχολογική και σεξουαλική βία που έστειλαν οι απόφοιτοι του Αρσάκειου αποκάλυψε η ιστοσελίδα in.gr.

Όπως αναφέρουν γνωρίζουν περιστατικά που έλαβαν χώρα την περίοδο 1994 – 2018 και ζητούν πλήρη διερεύνηση από την Φιλεκπαιδευτική εταιρεία που έχει και τη διεύθυνση των σχολείων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΔΣ του Αρσάκειου, Γιώργου Μπαμπινιώτη στην αποκάλυψη του in.gr . Με ανακοίνωση του αναφέρει ότι θα συγκαλέσει σήμερα διοικητικό συμβούλιο για να κληθούν όσοι υπέγραψαν την επιστολή.

«Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας ‘’in.gr’’ και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους”» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κ. Μπαμπινιώτη.

«Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους που έζησαν τραύματα να τα αναβιώσουν, δεν τους ζητάμε να συμμετάσχουν – εκτός κι αν το επιθυμούν. Τους λέμε μόνο ότι γνωρίζουμε, κατανοούμε και είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όποιον και όποια θέλει να μιλήσει» έκαναν λόγο από την πλευρά τους οι απόφοιτοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/02/2021