Κόσμος

Αύξηση κρουσμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – Ενίσχυση περιοριστικών μέτρων

26.02.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Αυξάνονται πάλι τα ημερήσια κρούσματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι αρχές αποφασίζουν ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων. Στο Παρίσι θα επιβληθεί τοπικό lockdown τα Σαββατοκύριακα, ενώ από τη Δευτέρα η διέλευση των χερσαίων συνόρων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ. Στη Βρετανία, η βασίλισσα Ελισάβετ απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.

Μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού θα περνούν από τη Δευτέρα τα χερσαία σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας όσοι ταξιδεύουν καθημερινά για λόγους εργασίας.

Το μέτρο αποφασίστηκε μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου νοτιοαφρικανικού στελέχους στην περιοχή της Μοζέλ στη Γαλλία. Η εξάπλωση των μεταλλάξεων ανησυχεί το Βερολίνο καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα καθημερινά ξεπερνούν τις 10.000. Η Γερμανία έχει επιβάλει συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία και την Τσεχία αλλά αποφεύγει να λάβει το ίδιο μέτρο για τη Γαλλία.

Τοπικά lockdown κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων στο Παρίσι και άλλες 19 περιοχές σχεδιάζουν να επιβάλλουν οι γαλλικές αρχές τον Μάρτιο μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα.

Περισσότερα από 25.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Γαλλία μόνο χθες. Τα μέτρα προβλέπουν lockdown από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας. Στους κατοίκους θα επιτρέπεται να βγαίνουν έξω μόνο για μια ώρα την ημέρα και σε απόσταση έως 5 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

Να σκεφτούν τους άλλους και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού κάλεσε τους Βρετανούς η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η 94χρονη Ελισάβετ εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο μαζί με τον 99χρονο σύζυγό της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/02/2021