Ελλάδα

Το μεσημέρι η απολογία Λιγνάδη – Τι γίνεται με την ένσταση ακυρότητας

25.02.2021 | 10:51 Eνσωμάτωση

Την πόρτα της 14ης τακτικής ανακρίτριας θα περάσει στις 14:30 σήμερα το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λιγνάδης, έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή που τον βαρύνουν.

Ήδη, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, έδωσε το περίγραμμα της υπερασπιστικής γραμμής του εντολέα του, απειλώντας με μηνύσεις τους… μηνυτές, ενώ κατέθεσε ένσταση για ακυρότητα της διαδικασίας, υποστηρίζοντας πως η ανακρίτρια ήταν προκατειλημμένη από το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα εναντίον του, καθώς και ότι η γυναίκα που με τη μαρτυρία της οδήγησε στη σύλληψη του είναι εμμονική.

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό, τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση.

Την αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας την κρίνει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναμένεται να εκδώσει το βούλευμά του, σήμερα, πιθανότατα μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι οπότε και έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί ο σκηνοθέτης.

Σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης, γίνει δεκτή, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αφεθεί ελεύθερος και η υπόθεση θα ξαναγυρίσει στον εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να καλέσει τον σκηνοθέτη να δώσει εξηγήσεις και μετά να ασκήσει τη δίωξη.

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη, δεν γίνει δεκτό, τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Η υπερασπιστική γραμμή
Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη, περιλαμβάνει επίσης την πλήρη άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται, της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των μαρτυρων, της αποδόμησης του αποδεικτικού υλικού που έχει έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι ο συνήγορός του, ήδη έχει αναφέρει, ότι ο εντολέας του στοχοποιήθηκε από επιχειρηματικά συμφέροντα, που ήθελαν μέσω αυτού να «χτυπήσουν» την υπουργό Πολιτισμού και τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, και με «όπλο» του ένα ημερολόγιο καθώς και τα όσα κατέγραφε σε αυτό ο Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταμαρτυρούν μηνυτές και μάρτυρες, με στόχο να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα να παραμείνει εκτός φυλακής.

«Για τις πράξεις που κατηγορείται είναι αθώος. Το τι κάνει ο άλλος στη ζωή του δεν αφορά τους υπόλοιπους. Τέτοιοι χαρακτήρες είναι δούλοι των παθών τους, άλλο να είσαι δούλος των παθών σου και άλλο να είσαι βιαστής» είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι καταγγελίες που αφορούν τις δύο πράξεις βιασμού που του αποδίδονται είναι ψευδείς, αναφέροντας πως το επίμαχο διάστημα που αφορά στην πρώτη καταγγελία ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ όσον αφορά στη δεύτερη καταγγελία την αποδίδει σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία».

Σήμερα πριν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων γνωστός δημοσιογράφος, ένας επιχειρηματίας και άλλοι που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του σκηνοθέτη.

Το ότι ο κ. Κούγιας στέκεται στο γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες είναι αιγυπτιακής καταγωγής, και κυρίως οι χαρακτηρισμοί «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» που τους απέδωσε ξεσήκωσαν οργή και θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, προανήγγειλε και την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στη δικογραφία φωτογραφίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και μηνύματα είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων θα καθίσταται δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλομένων.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 25/02/2021