Πολιτισμός

Νέες αποκαλύψεις για την δράση του Λιγνάδη εντός της ημέρας

25.02.2021 | 09:00 Eνσωμάτωση

Εξελίξεις και νέες αποκαλύψεις εντός της ημέρας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη προανήγγειλε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής.

Δίχως να προσδιορίσει, ο κ. Γεραρής, είπε ότι είσαι αποκαλυφθεί σήμερα «κάτι συλλογικό, που δεν αφορά μόνον τον κ. Λιγνάδη».

«Θα βγει κάτι που ξεδιπλώνει και μια άλλη πτυχή του κυριου Λιγνάδη και εδνεχομένως και άλλων ανθρώπων» συμπλήρωσε ο κ. Γεραρής, ωστόσο δεν είπε αν η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη ή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Παράλληλα, αποκάλυψε, ότι εκτός από τη σοκαριστική καταγγελία για τον ηθοποιό που ξυλοκοπούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης την περιόδο 2013-2015 στην παράσταση «Φον Δημητράκης», έχει και άλλη καταγγελία «πράξη ποινικώς κολάσιμη, που δεν έχει παραγραφεί».

Ο δικηγόρος, αναφέρθηκε στους καταγγέλοντες, οι οποίοι έχουν όπως είπε φοβερή αξιοπρέπεια και αίσθηση του μέτρου. «Πολλοί δεν μπορούν να μιλήσουν για αυτά. Κλαίνε με σπασμούς όταν τα περιγράφουν» σημείωσε.

«Ηθοποιός δε σημαίνει ποιώ ήθος»
«Υπάρχει μια κατάφωρη παραβίαση μιας στοιχειώδους συλλογικής σύμβασης που έχει καταργηθεί από το κράτος. Όταν δεν τον πληρώνεις τον άλλον κανονικά, όταν νομίζεις ότι του κάνεις χάρη, νομίζεις ότι μπορείς και να τον κακοποιείς» ανέφερε ο Ζαχαρίας Ρόχας, ηθοποιός και μέλος στο ΔΣ του ΣΕΗ.

«Το θέατρο είναι χώρος τρομερής έντασης. Νομίζετε ότι ηθοποιός είναι αυτός που ποιεί ήθος. Είναι λάθος. Δεν έχει καμία σχέση με την καλοσύνη το επάγγελμα. Είναι τεχνικός χώρος το θέατρο. Δεν έχει καμία σχέση με την ηθική. Είδα στο θέατρο θαυμάσιους ανθρώπους που είναι παντελώς ατάλαντους και υπέροχους ηθοποιούς που υπήρξαν καθάρματα. Δύσκολος χώρος το θέατρο» τόνισε.

«Όταν άνθρωποι ξεπερνάνε το μέτρο, όταν περνάνε σε αλαζονικό επίπεδο, όταν γίνονται μικροί τύραννοι και θεοί, πρέπει να βρεθεί κάποιος να τους κουρέψει τα πήλινα πόδια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/02/2021