Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown επέβαλαν τα αυξημένα κρούσματα στην Αρκαδία

25.02.2021 | 06:59 Eνσωμάτωση

Η Αρκαδία είναι στο «κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, και εχτές ανακοινώθηκε σκληρό lockdown, με τα νοσοκομεία της περιοχής να αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

«Ελπίζω ότι το σκληρό lockdown θα είναι για λίγες ημέρες. Υπήρξε μια εβδομάδα με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, κυρίως στην Τρίπολη και τη Γορτυνία. Η αύξηση δεν προέκυψε από συγκεκριμένο λόγο. Καταλαβαίνω ότι όλοι είναι κουρασμένοι από τους περιορισμούς. Υπήρχε μια χαλάρωση που τη βλέπαμε παντού. Το lockdown ήταν επιβεβλημένο για να περιορίσουμε την περαιτέρω επέκταση», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Ήταν ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο σε εμάς. Κάποια τμήματα σχολείων έχουν κλείσει τις τελευταίες ημέρες λόγω κορωνοϊού», εξήγησε ο ίδιος.

«Φτάσαμε μέσα σε μία εβδομάδα να έχουμε σχεδόν 150 κρούσματα. Το νοσοκομείο της Τρίπολης όπως με ενημέρωσαν χτες είχε 23 νοσηλευόμενους, κανέναν σε ΜΕΘ. Πιέζεται. Έχουμε λίγα ακόμα κρεβάτια. Έχει επιστρατευτεί και μία κλινική. Και τα γειτονικά νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κορίνθου και αυτά πιέζονται από κρούσματα. Έχουν υπάρξει πάνω από 12 τμήματα σχολείων στην Τρίπολη που έχουν κλείσει», κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/02/2021