Καιρός

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

25.02.2021 | 22:17

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με τον ήλιο να κυριαρχεί και τις θερμοκρασίες να θυμίζουν άνοιξη φτάνοντας τους 20 - 21 βαθμούς.

Ο Μάρτιος όμως φαίνεται να μπαίνει με διαφορετική διάθεση, καθώς από την Κυριακή σταδιακά υποχωρούν οι υψηλές πιέσεις που μας χάρισαν το ανοιξιάτικο κλίμα και έρχονται και πάλι βροχές και κρύο.

Την Παρασκευή, η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ηλιοφάνεια προβλέπεται από βορρά προς νότο στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την ανατολική Στερεά, όπου θα αναπτυχθούν μέχρι το μεσημέρι, αραιές κατά βάση νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας και πάλι τα επίπεδα των τελευταίων ημέρων. Οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 18 στα βόρεια, 20 στη δυτική Ελλάδα, 18 -19 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 15 στα βόρεια, 15 στις Κυκλάδες, 18 – 20 στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο, ενισχυμένοι μέχρι 7 μποφόρ το πρωί και πολύ γρήγορα θα υποχωρήσουν σε εντάσεις μέχρι 4 – 6 μποφόρ για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις αραιές το μεσημέρι θα αναπτυχθούν στον αττικό ουρανό, άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία από 9 – 19 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3 – 6 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με την Αθήνα. Ηλιοφάνεια θα επικρατεί και στην ευρύτερη περιοχή και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 8 – 17 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Το Σάββατο θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, με τη μόνη διαφορά ότι πέρα από την ηλιοφάνεια που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα δώσουν βροχές.

 

Καιρός