Ελλάδα

MEGA STORIES: Ιστορίες ελληνικής ιθαγένειας – Η ιστορία του Μάριου Βρουσάι, παίκτη του Ολυμπιακού

24.02.2021 | 01:54 Eνσωμάτωση

Πολλές είναι οι ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα, και μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια.

Μια τέτοια ιστορία είναι και του Μάριου Βρουσάι, ποδοσφαιριστή και παίκτη του Ολυμπιακού.

«Ένιωσα πάρα πολύ ωραία γιατί αγωνίστηκα στο ντεμπούτο μου με την Κέρκυρα σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και σκόραρα», λέει για την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Μάριος Βρουσάι ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία στα 3 του χρόνια και από μικρός ασχολήθηκε με την μπάλα. Εκτός από ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, είναι και παίκτης της Εθνικής Ελλάδας.

«Είναι περηφάνια να παίζεις με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας», λέει και σημειώνει ότι νιώθει Έλληνας πολίτης καθώς μεγάλωσε στην Ελλάδα.

«Ήταν δύσκολα στην αρχή, αλλά στην πορεία έκανα παρέες, φίλους και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για μένα και με βοήθησε στη συνέχεια».

Την ελληνική ταυτότητα ο Μάριος την έλαβε το 2013 και με την απόκτησή της μπόρεσε να ονειρευτεί το μέλλον του στη χώρα.

«Το πιο σημαντικό ήταν για τον πατέρα μου, γιατί εκείνη την περίοδο είχε πάει στη Γερμανία αλλά μπορούσε να κάτσει μόνο τρεις μήνες γιατί δεν είχε την ελληνική υπηκοότητα, και όταν βγήκε (σ.σ. η ταυτότητα) μπορούσε να μείνει μόνιμα».

Ο Μάριος σημείωσε ότι οι προσπάθειες που έκανε και οι δυσκολίες που πέρασε, εν τέλει δικαιώθηκαν.

«Δεν περίμενα ότι θα με ήθελε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, γιατί όλοι γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που έχει αυτή η ομάδα», είπε, και σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή όλοι στην ομάδα τον αγκάλιασαν.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 24/02/2021