Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Αττική – Στα όριά του το ΕΣΥ

24.02.2021 | 13:26

Οριστικό φρένο στις προσδοκίες για άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και των σχολείων από 1ης Μαρτίου βάζει η χθεσινή ψυχρολουσία των χιλιάδων νέων κρουσμάτων.

Από χθες κυβέρνηση και επιστήμονες τέθηκαν σε κατάσταση«συναγερμού» αφού τα 2.147 κρούσματα -εκ των οποίων τα 1.047 στην Αττική, όχι μόνο αυξάνουν την πίεση στα νοσοκομεία αλλά δεν αφήνουν και περιθώρια εφησυχασμού. Οι αντοχές του ΕΣΥ δοκιμάζονται συνεχώς από τον αυξανόμενο αριθμό των διασωληνώσεων με την πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική να φθάνει το 87% !

Ρεκόρ νέων εισαγωγών, αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων, διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης, συρροές σε κλειστές δομές, νέες επιδημικές εστίες σε όλη τη χώρα…

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 55.543 τεστ και επιβεβαιώθηκαν 2.147 νέα κρούσματα, τα 1.047 από τα οποία αφορούν στην Αττική. (ΤΡΥΠΗΜΑ)

Μέσα σε δύο ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 10%, φτάνοντας τους 357. Χθες, έγιναν 304 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, οι 170 από τους οποίους στην Αττική, όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει αγγίξει το 87%. (ΤΡΥΠΗΜΑ) Πλέον οι πιο αισιόδοξοι βλέπουν παράταση μίας εβδομάδας, με το πιο ρεαλιστικό σενάριο να φέρνει το άνοιγμα της αγοράς στις 15 Μαρτίου.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και τις συρροές σε ιδιωτικές κλινικές και έναν οίκο ευγηρίας. Σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά επιβεβαιώθηκαν σε μία εβδομάδα τουλάχιστον 70 περιστατικά. Συρροή κρουσμάτων καταγράφηκε και στο θεραπευτήριο Αθηνών στην Κυψέλη, όπως επίσης και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Γέρακα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπουν σήμερα στο μικροσκόπιο της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων που θα αποφασίσει ποια χρώματα θα επικαιροποιηθούν στον σχετικό χάρτη, αναλόγως με τα τελευταία δεδομένα κάθε περιοχής.

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 95 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 95 κρούσματα

Δυτική Αττική: 49 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών:140 κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών:285  κρούσματα

Νησιά: 24  κρούσμα

Νότιος Τομέας Αθηνών:100 κρούσματα

Πειραιάς:259 κρούσματα

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/02/2021

Ελλάδα