Υγεία

Καρκίνος στο πάγκρεας: Η σύγχρονη ογκολογική προσέγγισή του

24.02.2021 | 09:39

Για τον καρκίνο στο πάγκρεας και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής τους μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η Παθολόγος, Ογκολόγος, Διευθ. Δ' Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής, Φλώρα Σταυρίδη.

Για τον καρκίνο στο πάγκρεας και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής τους μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η Παθολόγος, Ογκολόγος, Διευθ. Δ’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής, Φλώρα Σταυρίδη.

Όπως είπε η κ. Σταυρίδη ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένας σπάνιος καρκίνος. Είναι ο 7ος σε συχνότητα στην Ευρώπη και συνήθως δυστυχώς διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Μιλώντας για τα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν την παρουσία του η κ. Σταυρίδη σημείωσε:

«Οι ασθενείς εμφανίζουν μια πολύ ξαφνική αλλαγή στις κενώσεις τους, έναν πόνο  στο επιγάστριο που αντανακλάται στην πλάτη και πολύ συχνά θεωρείται πόνος ορθοπεδικής φύσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι η εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη εκεί που δεν υπήρχε ή απορρύθμιση είδη υπάρχοντος σακχαρώδους διαβήτη».

Η κ. Σταυρίδη επίσης σημείωσε ότι ενώ είναι σύνηθες ο εν λόγω καρκίνος να προσβάλλει πιο συχνά άτομα ηλικίας άνω των 60, τα τελευταία χρόνια εντοπίζεται και σε μικρότερες ηλικίες.

Τέλος η κ. Σταυρίδη μίλησε για τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου του παγκρέατος.

 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 24/02/2021

Υγεία