Κόσμος

Εφιάλτης στο Τορίνο: 27χρονος μαχαίρωσε Ελληνίδα φοιτήτρια

24.02.2021 | 17:49

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδωσε μια 20χρονη ελληνίδα φοιτήτρια, την οποία την μαχαίρωσε ένας 27χρονος φίλος της.

Κουράγιο στην κόρη του προσπαθεί να δώσει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας που δέχθηκε επίθεση την Κυριακή από 27χρονο Αλβανικής καταγωγής.

Μιλήσαμε πρώτη φορά σήμερα. Λίγα λόγια, εντάξει μιλάμε.
-Τι σας λέει;
Τι να πούμε. Προσπαθώ να κάνω τον καραγκιόζη για να της δίνω χαρά.

Η κοπέλα που σπουδάζει τα 3 τελευταία χρόνια στην Ιταλία δέχθηκε 5 μαχαιριές. 1 στο λαιμό, 1 στον θώρακα και 3 στην κοιλιά.

«Βγήκαμε από την εντατική, και είμαστε σε καλό δρόμο. Λέμε ότι διέφυγε τον κίνδυνο.»

Αν και είναι καλά στην υγεία της θα χρειαστεί σειρά φυσιοθεραπειών έτσι ώστε να επανέλθει.

«Ήταν απλά στην παρέα και μάλιστα είχε να τον δει σχεδόν δυο μήνες. Είχαν γνωριστεί τον Οκτώβριο και είχε να τον δει μήνες και ανταμώσανε τώρα, με κάποια παρεξήγηση από ότι κατάλαβα.»

Σύμφωνα με τον πατέρα της 20χρονης ο δράστης θεωρεί υπεύθυνη την φοιτήτρια για το γεγονός ότι πρόσφατα έχασε την δουλειά του καθώς φαίνεται πως διέρρευσε καποιες πληροφορίες για τον ίδιο στο διαδίκτυο.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχασε τη δουλειά του αυτός, για κάποιο λόγο έχασε τη δουλειά του. Και θεώρησε ότι η Γεωργία φταίει για αυτό. Είχε γίνει παρανοϊκός με αυτό. Είχε εμμονές με την Γεωργία.

Ο 27χρονος άνηκε στην παρέα της Γεωργίας μαζί με άλλα 6-7 άτομα και φαίνεται πως να την απειλεί εδώ και κάποιες μέρες μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κοπέλα αν και φοβήθηκε προσπάθησε να λύσουν την παρεξήγηση χωρίς να τον καταγγείλει.

«Την είχε απειλήσει πρώτα. Έστελνε απειλητικά μηνύματα. Υπάρχουν τα μηνύματα αυτά στην αστυνομία εκεί. Ότι «εσύ φταίς για όλα. Για ότι έγινε και θα σε σκοτώσω». Δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο γιατί ήταν φίλοι, ήταν της παρέας δεν ήταν άγνωστος.»

Η πρώτη φορά που ο 27χρονος προσπάθησε να της κακό ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου όταν σε μια συνάντησή του την τσίμπησε με μια σύριγγα στο λαιμό με σκοπό να την δηλητηριάσει.

Παρά το γεγονός οτι ο 27χρονος έδειχνε με κάθε τρόπο το μίσος του για την 20χρονη και συνέχιζε τις απειλές η Γεωργία προσπαθούσε να λύσει την παρεξήγηση. Δέχθηκε να συναντηθούν στο μοιραίο σημείο.

«Λέω πήγαινε αλλά πρόσεχε. Πρόσεχε τι θα γίνει. Και μιλούσαν επί 4 με 5 ώρες μαζί και όταν η Γεωργία πήγε να φύγει την χτύπησε από πίσω. Όταν έφευγε. Δηλαδή δεν το χωράει το μυαλό μου. Δεν ξέρω.»

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν οτι η επίθεση στην 20χρονη ήταν προμελετημένη.

Ένας νέος άνδρας έκανε αυτό που έκανε σε αυτή την κοπέλα. Την μαχαίρωσε. Μετά πήγε πίσω στο συντριβάνι να πλυθεί και επέστρεψε στην πλατεία για να περιμένει τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν. Κατά την γνώμη μου ήτα προμελετημένο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο 27χρονος Αλβανός ρώτησε για την υγεία της κοπέλας ενώ υποστηρίζει οτι θέλησε να την σκοτώσει γιατί συνωμοτούσε μαζί με τον συγκάτοικό του εναντίον του.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας, κ. Αχιλλέας.

«Είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να σπουδάσει στην Ιταλία το παιδί μας. Από ό,τι μου είπαν μετά από αυτό που περάσαμε θα χρειαστούν πολλά από εδώ και πέρα, για φυσιοθεραπείες, και ψυχοθεραπείες. Αυτά κοστίζουν πολύ. Θα παλέψουμε για το καλύτερο, θα δούμε, δεν ξέρω. Θα πάμε να τη δούμε και οι δύο, με τη μητέρα της. Μάλλον μεθαύριο θα φύγει η σύζυγος και μετά θα πάω και εγώ», είπε ο κ. Αχιλλέας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/02/2021

Κόσμος