Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Την Πέμπτη η απολογία του – Αίτημα ακύρωσης όλης της διαδικασίας κατάθεσε ο Κούγιας

24.02.2021 | 16:45

Με χειροπέδες στα χέρια, μάσκα για τον κορωνοϊό και έναν σκούφο στο κεφάλι, ο Δημήτρης Λιγνάδης παίρνει τον δρόμο για το γραφείο της ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και μπροστά στους δημοσιογράφους κρατάει το στόμα του κλειστό.

Αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας

Αφήνει να τα πει όλα ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, που στη μία το μεσημέρι, με μια χειμαρρώδη δήλωση, εξηγεί ότι κατάθεσε αίτημα ακύρωσης της όλης διαδικασίας, ζητώντας ταυτόχρονα αναβολή για την απολογία Λιγνάδη, ώστε να μελετήσει τη δικογραφία.

Ο Αλέξης Κούγιας προσπαθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Δημήτρη Λιγνάδη να αποδομήσει τις σε βάρος του καταγγελίες.

Υποστηρίζει πως ο πελάτης του έχει ατράνταχτα άλλοθι και χαρακτηρίζει αναξιόπιστους τους δύο μάρτυρες που κατέθεσαν σε βάρος του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνεχίζει να αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν και σε αυτό το πλαίσιο θα ζητηθεί η εξέταση μαρτύρων.

Ο σκηνοθέτης δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, αλλά αποκρούει την κατηγορία του βιασμού, την οποία αποδίδει σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία. Μιλάει για ηθικούς αυτουργούς που ευελπιστεί να ξεσκεπαστούν κατά την εκδίκαση της όλης υπόθεσης.

Ο γνωστός ποινικολόγος ισχυρίστηκε ότι οι δυο καταγγέλλοντες, αιγυπτιακής καταγωγής, έκαναν, όπως είπε, μια καταγγελία γεμάτη χοντροκομμένα ψέματα.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν φτάσει οι δικηγόροι του ανθρώπου που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών, Νίκου Σ.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί από κοντά και ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση

Στην κεντρική πολιτική σκηνή, οι χειρισμοί της Λίνας Μενδώνη εξακολουθούν να διχάζουν.

Από την άλλη μεριά, στήριξη στην υπουργό παρείχαν το μεσημέρι με ανακοίνωσή τους, 56 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Το επόμενο επεισόδιο της υπόθεσης Λιγνάδη αναμένεται αύριο το μεσημέρι όταν θα απολογηθεί για την υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/02/2021

Ελλάδα