Καιρός

Σε ανοιξιάτικο κλοιό η χώρα μέχρι και το τέλος της βδομάδας

23.02.2021 | 14:16

Οι βροχές θα είναι περιορισμένες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι ήπιος, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και 10 βαθμούς πιο πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από νωρίς το πρωί και στα ηπειρωτικά, από βορρά προς νότο και στα νησιά του Αιγαίου.

Άλλη μια ημέρα χωρίς βροχές, και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά βάση αραιές στα βόρεια και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στο σύνολο θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα, ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να συνεχιστεί η ψύχρα, με τις ελάχιστες τιμές κοντά στους 10-12 βαθμούς και τις μέγιστες σε περαιτέρω άνοδο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18°C στα βόρεια, 20-22°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 15 βαθμούς Κελσίου στο βόρειο Αιγαίο και 21 με 22°C στη νότια νησιωτική χώρα.

Θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα στα πελάγη, στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6, αλλά από το απόγευμα θα ενισχυθούν οι άνεμοι στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε μια ηλιόλουστη μέρα, με αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία από 7-20°C, με βόρειους ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 και το απόγευμα 7 μποφόρ.

Στο ίδιο μοτίβο ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και αραιές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 7-18 βαθμούς Κελσίου με ήπιους ανέμους 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα βόρειοι.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια της χώρας. Νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές, περισσότερες στην Κρήτη. Η θερμοκρασία στις συγκεκριμένες περιοχές θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες με 15 και 16 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουν τα θερμόμετρα τους 17-21°C, με αρκετή ηλιοφάνεια. Βοριάδες ενισχυμένοι στα πελάγη σε εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο το μεσημέρι και θα πλησιάσει κατά μέσο όρο τους 17-20°C, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι και 7 μποφόρ το πρωί, πολύ γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 23/02/2021

Καιρός