Κόσμος

Ισραήλ: Άνοιγμα της οικονομίας με «πράσινο πάσο» εμβολιασμού

20.02.2021 | 13:19

Σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας του προχωρά το Ισραήλ με βάση ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που ονομάζεται «πράσινη κάρτα».

Το Ισραήλ έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού στον κόσμο, πάνω από 70% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, τη δεύτερη έχει κάνει το 1/3.

Από αύριο και εφόσον έχει περάσει μια εβδομάδα από τη δεύτερη δόση, οι πολίτες θα μπορούν να αποκτήσουν με μια εφαρμογή στο κινητό τους ένα «πράσινο πάσο» με το οποίο θα έχουν πρόσβαση σε γυμναστήρια, ξενοδοχεία, πισίνες, συναυλιακούς χώρους καθώς και χώρους λατρείας. Από τις αρχές Μαρτίου θα μπορούν να πηγαίνουν σε εστιατόρια και μπαρ.

Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για σκάνδαλο εμβολιασμού

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Γκαρσία απαίτησε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερντάντεζ μετά τις αποκαλύψεις ότι το υπουργικό γραφείο κανόνισε να εμβολιαστούν εκτός σειράς κάποια άτομα, ανάμεσα τους ένας δημοσιογράφος.

Ο υπουργός επιχείρησε να ρίξει το φταίξιμο στους συνεργάτες του λέγοντας ότι εκείνος απουσίαζε. Ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς στην Αργεντινή, γίνεται με το ρωσικό Σπούτνικ και έχουν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις περίπου 250.000 άνθρωποι σε συνολικό πληθυσμό 45 εκατομμυρίων.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/02/2021

Κόσμος