Ελλάδα

Τιτάνια προσπάθεια εναεριτών, στρατού και ΕΜΑΚ όλο το βράδυ

18.02.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Όλη τη νύχτα συνεργεία του στρατού έκοβαν κλαδιά προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους στα βόρεια προάστια και με βαριά μηχανήματα έβγαζαν το χιόνι και απεγκλώβιζαν όσους είχαν ανάγκη. Τιτάνια ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν οι εναερίτες που πάνω στους στύλους προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα κομμένα καλώδια.

Διόνυσος και Εκάλη ένιωσαν την οργή της «Μήδειας», η οποία «έσφαξε» δέντρα και καλώδια ρεύματος κατά δεκάδες, βυθίζοντας τα πάντα στο σκοτάδι.

Μπροστά σε αυτή την επέλαση του χιονιά, έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων 35 ετών, ο κρατικός μηχανισμός έφτασε στα όριά του το μεσημέρι της Τρίτης.

Το κράτος τράβηξε το έσχατο χαρτί του στην μάχη αυτή ενεργοποιώντας τον κωδικό «Δευκαλίωνας». Είχε έρθει η ώρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός και μέσα σε λίγη ώρα είχαν μεταφερθεί δυνάμεις στις περιοχές που υπέδειξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το ΓΕΕΘΑ σε άριστο συντονισμό με τις τοπικές Αρχές που είχαν εντοπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε Διόνυσο και Εκάλη, προχώρησε στην σύσταση ειδικού αποσπάσματος αποτελούμενου από έναν ισοπεδωτή, έναν γεωπροωθητή και δέκα ομάδες των 4 στρατιωτών εξοπλισμένων με ηλεκτρικά αλυσοπρίονα.

Στόχος η διάνοιξη των δρόμων και η απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων για να περάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Χωρίς την καταλυτική συμβολή και αυτώ,ν η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα ήταν ανέφικτη. Ο λόγος για τους εναερίτες.

Το καιρικό φαινόμενο «Μήδεια» σταδιακά εξασθενεί και είναι θέμα χρόνου πλέον η επιδιόρθωση των ζημιών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/02/2021