Ελλάδα

«Μήδεια»: «Μπαλάκι» οι ευθύνες – Σε εξέλιξη επιχείρηση για την διακομιδή ανήλικου στο νοσοκομείο

18.02.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Η κακοκαιρία Μήδεια μπορεί να υποχώρησε, όμως τα προβλήματα που προκάλεσε παραμένουν σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας. Σε Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, είναι ακόμα εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες τα σπίτια που δεν έχουν ρεύμα για τέταρτο 24ωρο. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο, με το «μπαλάκι» για τις ευθύνες μεταξύ των συναρμόδιων φορέων να συνεχίζεται.

Η Μήδεια έφυγε, τα προβλήματα έμειναν. Τα βόρεια προάστια έχουν βουτηχτεί στο χιόνι και στο σκοτάδι.

Τώρα αρχίζει για τις αρχές η μεγάλη μάχη της αποκατάστασης των ζημιών. Όμως χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα.

Τα βόρεια προάστια δεν τα έπνιξε μόνο το χιόνι, αλλά και η εμπλοκή αρμοδιοτήτων. Μια έκφανσή της περιέγραψε τα ξημερώματα, από τα διόδια των Αφιδνών που έχουν μισανοίξει από το χιόνι, ο ρεπόρτερ του MEGA Δημήτρης Λάππας.

Ο πόλεμος των αρμοδιοτήτων συνεχίζεται σήμερα, με αμείωτη ένταση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ από το βράδυ της Τετάρτης διέρρευσε έγγραφο από τις 15 Ιανουαρίου με το οποίο ζητάει από τους δήμους των βορείων προαστείων να κλαδέψει τα δέντρα που ακουμπούν στα καλώδια του ρεύματος προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο δίκτυο.

Με νέα ανακοίνωσή του το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι «αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και απομένουν κάποια μικρά τμήματα των
γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια, προχωρώντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών».

Οι κάτοικοι δεκάδων περιοχών στα βόρεια προάστια, πάντως, παραμένουν χωρίς ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, και η οργή ξεχειλίζει.

«Μάχη» για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Αττική

Οι κάτοικοι στον Άγιο Στέφανο πέρασαν ακόμη ένα δύσκολο βράδυ. Σήμερα, για τέταρτη μέρα εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα και νερό, ενώ αναφέρουν ότι δεν έχουν και καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές. Κάποιοι έφεραν με δικά τους έξοδα συνεργεία, για να καθαρίσουν το χιόνι.

Στη Δροσιά πραγματοποιείται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ανήλικου παιδιού και της οικογένειάς του, με τη σύμπραξη αστυνομίας, στρατού και πυροσβεστικής. Το παιδί έχει υψηλό πυρετό τα τελευταία 24ωρα, και παραμένει εγκλωβισμένο επί 4 ημέρες σπίτι του με την οικογένειά του λόγω του χιονιά. Το παιδί πρέπει να διακομισθεί άμεσα στο νοσοκομείο, για αυτό και δόθηκε προτεραιότητα στη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στο σπίτι του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/02/2021