Ελλάδα

Φτιάχνουμε ζεστό σαλέπι για να σπάσει η παγωνιά

18.02.2021 | 06:16

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Γιώργος Τσακιρίδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου, που φτιάχνει παραδοσιακό ζεστό σαλέπι, ιδανικό για αυτές τις κρύες μέρες.

«Σας φτιάχνω ζεστό σαλέπι, να ζεσταθείτε στη χιονισμένη Αθήνα. Το σαλέπι δεν κάνει καϊμάκι. Του βάζουμε κανέλα και μοσχομυρίζει. Το σαλέπι είναι ο βολβός της άγριας ορχιδέας. Το κλασικό σαλέπι που υπάρχει δεν έχει προσμίξεις και αρώματα. Έχουμε και με βανίλια, έχουμε χωρίς ζάχαρη», είπε ο κ. Τσακιρίδης.

«Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό, όσο κάνει ένας ελληνικός καφές. Βάζουμε στο μπρίκι μια κούπα νερό, μια κουταλιά του γλυκού το μείγμα, και μόλις βράσει είναι έτοιμο. Δίνουμε πολύ στη Γερμανία, Σουηδία, Αγγλία. Και τα Βαλκάνια το γνωρίζουν πολύ καλά. Είμαι το μοναδικό πιστοποιημένο εργαστήριο και μπορούμε να στείλουμε παντού», συνέχισε ο ίδιος.

«Το σαλέπι είναι πολύ καλό για πονόλαιμο ή βήχα. Επίσης είναι αποφρακτικό για τα πνευμόνια. Βοηθάει και όσους αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα με το στομάχι τους. Είναι το σερνικοβότανο, το έδιναν παλιά στις γυναίκες για να κάνουν αγόρια», κατέληξε ο κ. Τσακιρίδης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 18/02/2021

Ελλάδα