Ελλάδα

Έρευνα του MEGA: Απέραντο «ναρκοπέδιο» η Αττική με τα ετοιμόρροπα δέντρα

18.02.2021 | 17:04 Eνσωμάτωση

Η κάμερα καταγράφει ντοκουμέντα τρόμου. Δέντρα τα οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν σαν γκιλοτίνες να κόψουν το νήμα της ζωής.

Για λίγα δευτερόλεπτα η ρεπόρτερ Ευφροσύνη Κυριαζή και το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA γλίτωσαν τα χειρότερα… Το δέντρο έπεσε μπροστα στα μάτια τους κάτω από τόνους χιονιού που το λύγισαν.

Τύχη βουνό είχε και ένας πυροσβέστης. Καθώς κόβει με το αλυσοπρίονο αυτό το τεράστιο κλαδί παρά λίγο να του πέσει στο κεφάλι.

Στην κάμερα του live news οι πολίτες ξεσπούν.

Ο αγώνας για να ξαναέρθει το ρεύμα είναι άνισος.

Ακόμα δυσκολότερη αποδεικνύεται η απομάκρυνση των επικίνδυνων κλαδιών.

Η έρευνα του live news συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Στο επικίνδυνο οδοιπορικό καταγράφονται εικόνες που κόβουν την ανάσα…

Η κάμερα καταγράφει ντοκουμέντα τρόμου. Δέντρα τα οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν σαν γκιλοτίνες να κόψουν το νήμα της ζωής.

Τα ντοκουμέντα έρχονται να προστεθούν στις εικόνες που ήδη κατέγραψε το live news να κλείνουν δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και μέσα στο παχύ σκοτάδι να είναι σαν γρανιτένιοι τοίχοι έτοιμοι να τραυματίσουν όποιον οδηγό αυτοκινήτου η μηχανής πέσει πάνω τους.

Δέντρα παντού κομμένα. Όχι μόνο στα βόρεια, αλλά και στην Νέα Ιωνία και στην Νέα Σμύρνη.

Δείτε αυτό το αμάξι πως βομβαρδίστηκε από κλαδιά Η εικόνα μοιάζει με τα αποτελέσματα τσουνάμι. Πολλά τεράστια δέντρα σε αυτή την αυλή έχουν γύρει.

Ιδού πως ένα μπαλκόνι σταμάτησε αυτό το γιγάντιο δέντρο. Οι κάτοικοι φοβούνται για την ζωή τους ενώ διερχόμενοι πολίτες κινδυνεύουν αν το μετέωρο δέντρο πέσει να καταπλακωθούν.

Ζουμάροντας φαίνεται το μέγεθος του απελπιστικού κινδύνου. Το δέντρο δεν είναι απλά ξεριζωμένο αλλά κομμένο ακριβώς στην μέση. Ο κίνδυνος είναι τουλάχιστον διπλός να πέσει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Και όμως κανείς δεν είναι εκεί για να το μαζέψει.

Στον Άγιο Στέφανο σοκ. Πολίτης περιγράφει τον δραματικό απεγκλωβισμό οικογένειας από δένδρο.

Δεν είναι ο μόνος. Ιδού. Ο πολίτης κόβει μόνος του το δέντρο για να πάει να πάρει νερά και φαγητό.

Η αυτοψία είναι αποκαλυπτική για τα αίτια της παρ’ ολίγον τραγωδίας.

Κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας και περιμένουν, μία ριπή του ανέμου, ένα σπρώξιμο, μια υποχώρηση του νοτισμένου εδάφους από το χιόνι που λιώνει. Δέντρα μετέωρα. Το ερώτημα δεν είναι ένα αλλά πότε θα θρηνήσουμε θύματα

Με εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και του στρατού επιχειρείται να ανοιχτούν οι δρόμοι και να απομακρυνθούν τα δέντρα. Όμως αυτό θα πάρει πάρα π0ολύ καιρό και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

Ο Στέλιος Πέτσας μετά την χτεσινή αποκάλυψη του Live News για το αλαλούμ αρμοδιοτήτων ανακοίνωσε στο MEGA πως είναι απαραίτητο το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και η υπογειποίηση των καλωδίων. Σημείωσε ό0μως και πως πολλά από τα δέντρα που έπεσαν δεν έδειχναν πως ήταν έτοιμα να καταρρεύσουν.

Το live news που βρέθηκε στα στενά όλης της Αττικής επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του. Δέντρα φαινομενικά ακμάια έχουν διαλυθεί από το ανείπωτο βάρος του χιο9νιού. Η

κάμερα όμως είδε και πως τα συνεργεία που θα απομακρύνουν τα δέντρα λαιμητόμους δεν φτάνουν όπου έφτασε η κάμερα. Ποιος θα σταματήσει το κακό πριν γίνει;

Η κυρία Γρηγορία Παπούλια, κάτοικος της Εκάλης, μιλώντας στο LIVE NEWS έκανε λόγο για μια τραγική κατάσταση. «Μείναμε τρεις μέρες χωρίς ρεύμα» δηλώνει και περιγράφει την τεράστια ταλαιπωρία της οικογένειάς της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/02/2021