Ελλάδα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η καθηγήτρια που κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου – Ο δικηγόρος της στο MEGA

18.02.2021 | 17:49 Eνσωμάτωση

Δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή η 35χρονη καθηγήτρια, φιλόλογος, που κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήρε τη διαφωνία, που προέκυψε μετά την απολογία της την περασμένη Παρασκευή μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως, και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα οφείλει να μην πλησιάζει τον 13χρονο σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, να μην έχει καμία επικοινωνία μαζί του και να παρακολουθείται η ίδια από ειδικό μια φορά την εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση για την αποπλάνηση του ανηλίκου απασχόλησε τις αρχές μετά από καταγγελία της μητέρας του στην Αστυνομία. Η μητέρα του 13χρονου διαπίστωσε πως η 35χρονη καθηγήτρια, που του έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, είχε αναπτύξει ερωτική σχέση μαζί του.

Ο κ. Απόστολος Κόντος, δικηγόρος της καθηγήτριας μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο κ. Κόντος έκανε λόγο για ικανοποίηση όχι για την υπεράσπιση αλλά για «το πόσο σωστά η δικαιοσύνη αντιμετώπισε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα».

«Υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε την απόφαση. Η εντολέας μου είχε επισημάνει ότιτο μέλημα ήταν να προστατευθεί ο ανήλικος και η οικογένειά του. Και ο ψυχισμός της ίδιας. Εκτιμούμε ότι όπως πρότεινε εξ αρχής η κυρία Εισαγγελέας κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Η εντολέας μου είχε βάλει και η ίδια μπροστά αυτούς τους όρους.», σχολίασε.

«Η ίδια η Εισαγγελεία και οι Αρχές υιοθέτησαν αυτό που είπαμε κι εμείς με το υπόμνημά μας. Η παραμικρή επικοινωνία ακόμα και με καλή προαίρεση θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για τον ανήλικο και την ίδια. Φροντίσαμε να ανοίξουμε ένα κανάλι επικοινωνίας μέσω των δικηγόρων κι από εκεί και πέρα “κάθε πράγμα στον καιρό του”», πρόσθεσε ο δικηγόρος της 35χρονης.

«Μιλάμε για έναν 14χρονο ανήλικο. Πρέπει να γίνει σαφές ότι τέτοιες περιπτώσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης. Η εντολέας μου φρόντισε να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα. Φρόντισε να διακόψει μαθήματα στην περιοχή. Και η ίδια συμβουλεύτηκε ειδικό ψυχικής υγείας για να βρει τι την οδήγησε σε αυτή την συμπεριφορά», τόνισε.

Αναφορικά στη θέση της για το “γιατί έγινε αυτό”, ο δικηγόρος της σημείωσε ότι το “γιατί” είναι μια ερώτηση που οφείλει πρώτα από όλα να θέσει στον εαυτό της. Όπως σημείωσε η ίδια «εξ αρχής υπήρχε ευαίσθητη και υπεύθυνη προσέγγιση στο θέμα. Και στην απολογία της η ίδια με θάρρος διαφωτίζοντας το έργο των Αρχών, είπε “εγώ η ίδια πρέπει να έχω την ευθύνη”».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/02/2021