Ελλάδα

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία σε Εύβοια και Κρήτη

16.02.2021 | 17:03 Eνσωμάτωση

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια». Δύο στην Εύβοια και ένας στην Κρήτη.

Νεκρός ένας 80χρόνος στην Εύβοια από την κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει με σφοδρή χιονόπτωση και παγετό όλη την χώρα.

Ο ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας απεβίωσε μέσα στο σπίτι του στο ορεινό χωριό Τρούπι στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, κοντά στο Προκόπι.

«Είχε πρόβλημα υγείας. Ανεπάρκεια καρδίας. Είχε πάει στο κέντρο υγείας ο άνθρωπος, τον πήραν τα παιδιά του τον πήγανε στο Τρούπι, είχε τα προβλήματα του και απεβίωσε» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Αργύρης Λιάσκος.

Ο γιος του 80χρονου που ήταν μαζί με τον πατέρα του, κάλεσε την Πυροσβεστική για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά το χωρίο είχε αποκλειστεί από το χιόνι και δεν κατάφερε να τους προσεγγίσει.

«Εμείς προσπαθήσαμε, προσπάθησε και η περιφέρεια, δεν τα καταφέραμε, είχε 2,5 μέτρα χιόνι» πρόσθεσε ο κ. Λιάσκος.

Στο σημείο προσπάθησαν να φτάσουν για να τους απεγκλωβίσουν κλιμάκια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του δήμου, χωρίς επιτυχία με αποτέλεσμα ο 80χρονος να καταλήξει.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ένας ακόμη ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του λόγω των επιπτώσεων της «Μήδειας» στην περιοχή της Εύβοιας. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 85χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη, όμως το χωριό του, η Μυρτιά είχε μείνει

Κρήτη

Νεκρός κι ένας 56χρονος κτηνοτρόφος που έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών στο μαντρί του στην Κρήτη.

«Ο άτυχος κτηνοτρόφος βρισκόταν στην εργασία του, στη μάντρα του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και όλως αιφνιδίως κατέρρευσε μπροστά στο γιό του. Κληθήκαμε εμείς και η πυροσβεστική υπηρεσία, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από το ΕΚΑΒ, και στη συνέχεια διακομίσθη για νεκροψία – νεκροτομή» σημείωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λασιθίου κ. Σπανουδάκης.

Ο 56χρόνος υπέστη ανακοπή καρδιάς και ερευνάται αν τα αίτια του θανάτου σχετίζονται με τις συνθήκες πολικού ψύχους που επικρατούν στην ορεινή περιοχή.

«Τα αίτια αποδίδονται σε αιφνίδιο θάνατο. Σε κάθε περίπτωση ο άνθρωπος ήταν με το γιο του στο χώρο στην περιοχή στο Καμινάκι Οροπεδίο Λασιθίου. Εργασίες στη στάνη τους έκαναν. Ο γιος τους αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν καλά ο πατέρας του και ειδοποίησε» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθιίου, Ιωάννης Γουλιδάκης.

Οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, όσο διαρκεί ο χιονιάς, έχει εκδοθεί από την Πολιτική Προστασία, ενώ σε όλες τις πληττόμενες περιοχές είναι ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για τους άστεγους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/02/2021