Υγεία

«Πάγωσε» τους εμβολιασμούς στην Αττική η «Μήδεια»

16.02.2021 | 18:12 Eνσωμάτωση

Καταστροφικές ήταν συνέπειες της κακοκαιρίας «Μήδεια» και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Αττική.

Αν και η αρχική ενημέρωση του ΕΟΔΥ ήταν ότι θα αναβληθούν όσοι εμβολιασμοί είχαν προγραμματιστεί έως και τις 10 το πρωί νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας εμβολιασμός σήμερα.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

«Έχουμε τη βρετανική μετάλλαξη σε όλα τα δείγματα τα οποία πάρθηκαν» ανέφερε ο νομίατρος της Θάσου, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης κορονοϊού που εντοπίζονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχουν βρεθεί σε όλη τη χώρα να ξεπερνάνε τα 400.

Τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 κρούσματα στη Θάσο -15 από τα οποία είναι παιδιά. Θετικά στη βρετανική μετάλλαξη εντοπίστηκαν τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ τουλάχιστον 12 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δημοτικό και γυμνάσιο που συστεγάζονται.

«Είναι στην ίδια αυλή και μάλιστα μια τάξη του δημοτικού που είχε δύο κρούσματα στεγάζεται στο ισόγειο του γυμνασίου. Υπήρξαν 6 κρούσματα στο δημοτικό, 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί και 6 κρούσματα, σε εμένα, στο γυμνάσιο στην Ά γυμνασίου» τόνισε ο διευθυντής του γυμνασίου Πρίνου Θάσου, Ιωάννης Πενταφτίκης.

Σύμφωνα με τον νομίατρο Καβάλας το γεγονός της παρουσίας της βρετανικής μετάλλαξης δικαιολογεί την γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού στο νησί.

Ανήσυχοι είναι οι γονείς ωστόσο που ζητούν να κλείσουν τα σχολεία. «Εκείνο που θέλουμε εμείς σαν σύλλογος γονέων είναι να κλείσουν τα σχολεία άμεσα και να γίνουν πάλι τεστ στο δημοτικό και στα γυμνάσια και στα λύκεια» υποστήριξε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίων Λιμεναρίων Θάσου, Τηλέμαχος Καλαφάτης.

Όλα τα κρούσματα εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/02/2021