Ελλάδα

«Μήδεια»: Σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική – Έκλεισε η ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου

16.02.2021 | 05:55 Eνσωμάτωση

Λευκό τοπίο θύμιζε η Αθήνα νωρίς το πρωί, με τη χιονόπτωση να ξεκινάει αργά τη νύχτα, δημιουργώντας προβλήματα στους δρόμους.   

Στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου νωρίς το πρωί η χιονόπτωση εξακολουθούσε να είναι έντονη, με την ορατότητα να είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία από τα ΕΛΠΕ και πέρα.

Οι οδηγοί υποχρεούνται να έχουν αλυσίδες στα οχήματά τους, ενώ η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές στα Βόρεια Προάστια.

Δέκα άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβίσει από αυτοκίνητα η Πυροσβεστική στη διάρκεια της νύχτας στην Αττική και τη Χαλκίδα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Αναλυτικότερα, τα ξημερώματα η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για εγκλωβισμούς ανθρώπων σε οχήματα που είχαν κολλήσει στον δρόμο εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να επεμβαίνουν στην περιοχή της Άνοιξης, της Παιανίας, αλλά και στη Ριτσώνα.

Συγκεκριμένα, στην Δ.Ε. Άνοιξης του δήμου Διονύσου Αττικής οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 8 άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα, στην Παιανία ένα άτομο από ακινητοποιημένο όχημα, και στην Ριτσώνα του Δήμου Χαλκίδας άλλον έναν πολίτη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

«Έχουμε σχεδόν αποκλειστεί από εχτές στον Ασπρόπυργο. Μηχανήματα δεν έχουν περάσει, ούτε αλατιέρες», ανέφερε τηλεθεατής που διαμένει στον Ασπρόπυργο μιλώντας στο Mega.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 16/02/2021