Καιρός

Συνεχίζεται με έντονες χιονοπτώσεις η «Μήδεια»

15.02.2021 | 14:33 Eνσωμάτωση

Συνεχίζει την πορεία της η «Μήδεια», με χιονοπτώσεις πυκνές, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και ολικό παγετό.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν. Από τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, κυρίως σε νομό Μαγνησίας και νοτιότερα, στην κεντρική και ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Θα χιονίσει κατά περιόδους πυκνά και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, θα χιονίσει ακόμα και στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα αλλά και στην Κρήτη. Τις εντονότερες χιονοπτώσεις θα τις δεχτούν η Εύβοια και η Κρήτη, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 2-4 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, 7-9 βαθμούς στις νοτιότερες περιοχές, θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο για 2η μέρα σε θυελλώδεις εντάσεις μέχρι 9 και 10 μποφόρ, πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις. Περισσότερο θα είναι το χιόνι στα δυτικά , τα βόρεια και στα ανατολικά προάστια, περιμετρικά δηλαδή του κέντρου της Αθήνας και ένα πέρασμα παροδικών χιονοπτώσεων αναμένεται και στο κέντρο και στα παραθαλάσσια τμήματα της Αθήνας. Η θερμοκρασία από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου με βοριάδες 7-9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αραιές και το πρωί χιόνια στα νοτιοδυτικά κυρίως της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από -5 έως 3 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη μέχρι το μεσημέρι θα χιονίζει παροδικά στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί, η Μήδεια θα αποχωρήσει, θα μας αφήσει το κρύο, με θερμοκρασίες το μεσημέρι από 5 στα βόρεια, μέχρι 8-10 στις υπόλοιπες περιοχές. Στα δυτικά και βόρεια που θα έχει ξαστερώσει , η μέρα θα ξεκινήσει με ολικό παγετό και ελάχιστες θερμοκρασίες που θα πέσουν ακόμα και στους -18 και -20 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι 9-10bf αρχικά και βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

Κλείνοντας, την Πέμπτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια και το πρωί θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με βόρειους ανέμους 3-5 και στα νότια 6-7 μποφόρ.