Ελλάδα

Στο «τραπέζι» η παράταση του Lockdown – Στα όριά τους τα νοσοκομεία

15.02.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Όλα δείχνουν πλέον ότι η χώρα βρίσκεται στη μέση ενός τρίτου κύματος. Οι επιστήμονες πλέον μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενη παράταση του lockdown την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία αγγίζει τα όρια της. Ακόμα πιο ανησυχητική η εικόνα των διασωληνώσεων, καθώς λιγοστεύουν τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας, φαίνεται πως ήδη χτυπά τη χώρα μας. Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλαγμένα στελέχη, εκτίναξη των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, είναι τα στοιχεία που οδηγούν, μαθηματικά, σε παράταση του σκληρού lockdown.

Το Σάββατο, στην εφημερία του Αττικού νοσοκομείου έγιναν 43 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό – αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.  Άλλοι 10 ασθενείς εισήχθησαν στο Θριάσιο νοσοκομείο.  Όπως λένε ειδικοί στο MEGA για να υπάρξει αναχαίτιση της πανδημίας, θα χρειαστεί και άλλος χρόνος…

Η αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής, πιέζει τις ΜΕΘ, στις οποίες η πληρότητα αυξήθηκε από 61 σε 85%, μέσα σε δύο εβδομάδες!

Το Σάββατο οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν και πάλι τους 300. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει το 30%, στην επικράτεια.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί αυτή την εβδομάδα αλλαγές στη χρήση μάσκας σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό. Η διπλή μάσκα θα είναι το νέο όπλο απέναντι στον κορωνοϊό που επελαύνει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/02/2021