Πολιτική

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας

15.02.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Έντονη κριτική εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την απόφαση να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση «επιτελική ανικανότητα», τονίζοντας πως «εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας».

«Όμως, “μετά από δέκα μέρες “συσκέψεων”, αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας”» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως «ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της κυβέρνησης να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών».

«Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας την κυβέρνηση «να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη από τους πολίτεs που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους ,εξ αιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε “έτσι χωρίς πρόγραμμα”».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/02/2021