Κόσμος

Ρωσία: Βαρυχειμωνιά στη Μόσχα με σοβαρά προβλήματα – Στους -15 η μέγιστη θερμοκρασία

13.02.2021 | 07:04 Eνσωμάτωση

Χιονοθύελλες και θερμοκρασίες που την ημέρα δεν ξεπερνούν τους -15 και τη νύχτα πέφτουν ακόμα και στους -25 βαθμούς Κελσίου πλήττουν τη Μόσχα και το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής Ρωσίας.

Οι μεγάλες ποσότητες χιονιού που έπεσαν προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους χωρίς να λείπουν τα ατυχήματα. Ο δήμος της Μόσχας κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται ενώ το ύψος του χιονιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 εκατοστά.

Κίνα: Εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά

Με πολλά φώτα και πυροτεχνήματα γιορτάστηκε στην Κίνα η έλευση του έτους του βουβαλιού σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία.

Παρόλο που η γενική σύσταση των αρχών προς τους πολίτες ήταν να γιορτάσουν στα σπίτια τους, αρκετοί βγήκαν έξω για να απολαύσουν τους στολισμένους δρόμους, με τους περισσότερους να μη φορούν μάσκες προστασίας.

ΠΟΥ: Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού

Όλα τα σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού είναι ανοιχτά, δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή κλιμακίου του οργανισμού που βρέθηκε στην Κίνα για να ερευνήσει πού και πώς ξεκίνησε η πανδημία.

Στη συνέντευξη Τύπου οι ειδικοί είχαν χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο η πανδημία να προκλήθηκε από διαρροή του ιού από κινεζικό εργαστήριο.

Εντύπωση είχε προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι οι ειδικοί σχεδόν υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς του Πεκίνου ότι ο ιός ίσως να εισήχθη στη χώρα μέσω κατεψυγμένων τροφίμων που βάσισαν σε δημοσιεύματα τα οποία μιλούσαν για ύπαρξη κρουσμάτων σε Ιταλία και Γαλλία ήδη από το τέλος του 2019.

Γαλλία: Μία δόση εμβολίου σε όσους νόσησαν από κορωνοϊό

Μια δόση εμβολίου για όσους έχουν ήδη νοσήσει συστήνει η Ανώτατη Αρχή Υγείας της Γαλλίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι θεραπεύτηκαν έχουν αποκτήσει ανοσολογική μνήμη και μια δόση εμβολίου είναι αρκετή για να την ενισχύσει.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 13/02/2021