Ελλάδα

Ανησυχία για την επόμενη μέρα της εστίασης – Ανοιχτές οι λαϊκές με μάσκες και τήρηση μέτρων

13.02.2021 | 09:02 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο ιδιοκτήτης εστιατορίου, Διονύσης Κατρανίτσας και ο πρόεδρος παραγωγών Β’ λαϊκής Πειραιά, Γιώργος Ηλίας για την επόμενη μέρα της εστίασης και για τις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρανίτσα, η δύσκολη περίοδος δεν είναι αυτή. «Πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη μέρα», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί γίνει ένα πλάνο όταν όλα βρίσκονται σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας.

Μίλησε ακόμα για την ασφάλεια των εσωτερικών χώρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως επαγγελματίες πρέπει να συζητήσουμε πώς ο εσωτερικός χώρος μπορεί να είναι ασφαλής. Όπως λειτουργούν τα αεροπλάνα, όπου δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα, έτσι μπορούν να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι με κανόνες και μέτρα προστασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας υποστήριξε πως η λαϊκή δεν μπορούσε να μην λειτουργήσει το Σάββατο. Ωστόσο, η κίνηση είναι περιορισμένη εξαιτίας και της κακοκαιρίας. Στους πάγκους της λαϊκής τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο ανάπτυξης, τόνισε ότι τους βρίσκει αντίθετους, καθώς η κυβέρνηση θέλει να βάλει μέσα στις λαϊκές επιχειρηματικά συμφέροντα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 13/02/2021