Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για καθημερνή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 & παράταση του lockdown

12.02.2021 | 16:41

Lockdown τύπου Αθήνας φαίνεται ότι επιβάλλεται στις περιοχές της Αχαΐας και της Εύβοιας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα ανησυχεί τους ειδικούς διότι μπορεί να επηρεάσει και τα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της Αττικής.

Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, η οποία την Πέμπτη κατέγραψε 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Χαλκίδα έχει μπει ήδη στο σκληρότερο lockdown.

Νέα μέτρα, από την άλλη, αναμένεται να έρθουν σε Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο, αν καταφέρουν να γλιτώσουν το σκληρό lockdown. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες ζητούν το κλείσιμο σχολείων, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται σήμερα στις 18:00.

Εστίες μόλυνσης οι εργασιακοί χώροι

Την ίδια ώρα, στην Αττική οι επιστήμονες προβληματίζονται από τα στοιχεία που δείχνουν πως η κινητικότητα που παρατηρείται στους εργαζόμενους σχετίζεται με την αύξηση των κρουσμάτων.

Μερίδιο έχει και το κατά τα άλλα αθώο καφεδάκι που πίνουν πολλοί σε παγκάκια και πλατείες με φίλους.

Παράταση του lockdown

Εικόνες με τους δρόμους γεμάτους προκαλούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς που εκτιμούν ότι μάλλον χρειάζεται να παραταθεί για άλλες 2 εβδομάδες το lockdown.

Επειδή σε πολλές περιοχές η κίνηση στους δρόμους ήταν διπλάσια από την αντίστοιχη πρώτη ημέρα της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο, από τη Δευτέρα θα υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι μετά τις αδιανόητες εικόνες με γεμάτους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν νέες βεβαιώσεις κίνησης και τυχόν ήδη χορηγηθείσες παύουν να ισχύουν από τις 15/2/2021.

Για όσους εργάζονται, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, είπε πως από την επόμενη εβδομάδα στο «ergasiatesting.gov.gr» οι εργοδότες που απασχολούν πάνω από 20 άτομα θα δηλώσουν το δυναμικό των επιχειρήσεών τους ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για δύο δωρεάν rapid τεστ τον μήνα.

Στο τραπέζι η παράταση του σχολικού έτους

Ανοιχτό μένει και το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους μετά το κλείσιμο των σχολείων που είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν πάλι.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 12/02/2021

Ελλάδα