Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εκτός κάδρου lockdown η Θεσσαλονίκη – Αυξημένη η κίνηση στην παραλία

12.02.2021 | 17:19

Η κίνηση στο κέντρο μειωμένη, οι ουρές στις εισόδους καταστημάτων μικρότερες από κάθε άλλη μέρα το τελευταίο διάστημα και στις συζητήσεις να κυριαρχεί το φλέγον θέμα του κορωνοϊού.

Τα νέα που φτάνουν από τα νοσοκομεία προβληματίζουν, αλλά για την ώρα η Θεσσαλονίκη φαίνεται να γλιτώνει το ολικό lockdown.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός πως το μεσημέρι είχαν μείνει κενές μόνο 78 κλίνες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Οι εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 50%, την ώρα που το ιϊκό φορτίο στα λύματα παρατηρείται σταθερά αυξημένο.

Οι πιέσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου γίνονται όλο και πιο ισχυρές. Από τις 7 εισαγωγές στα τέλη του περασμένου μήνα, φτάσαμε στις 17 στην εφημερία της 7ης Φεβρουαρίου και χθες έγιναν 25, με άλλες 8 να εκκρεμούν.

Αυτά τα στοιχεία έχουν επιπτώσεις και στην ψυχολογία των κατοίκων. Οι περισσότεροι θεωρούν το νέο ολικό lockdown μια λύση για την εκτόνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επιχειρηματίες, που βλέπουν την επόμενη μέρα από τη δική τους οπτική γωνία. Από τη μια ιδιοκτήτες συνοικιακών καταστημάτων, που ήδη βλέπουν την κίνηση στα τάρτατα και από την άλλη υπεύθυνοι σε κέντρα αισθητικής που έχουν ακόμα δουλειά, να ζητούν να παραμείνουν ανοιχτά.

Η ψυχολογία μπορεί να μη θυμίζει ακριβώς την εικόνα του περασμένου Νοέμβρη όταν η Θεσσαλονίκη βρισκόταν σε βαθύ κόκκινο, αλλά και πάλι η ανησυχία είναι διάχυτη.

Παρά την ανησυχία ωστόσο, η παραλία της Θεσσαλονίκης ήταν γεμάτη από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής.

Νέοι, παρέες και οικογένειες βγήκαν για την καθιερωμένη τους βόλτα στον Λευκό Πύργο, εκμεταλλευόμενοι ουσιαστικά την τελευταία ηλιόλουστη μέρα της εβδομάδας παρά το κρύο που υπάρχει.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στον Φλοίσβο, με τους πιο τολμηρούς να βουτούν και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 12/02/2021

Ελλάδα