Ελλάδα

Ένταση στα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

12.02.2021 | 06:37

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκη στο Σύνταγμα -στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη- με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους απώθησαν με χρήση χημικών. Ακολούθησε ένταση και στο ύψος των Προπυλαίων, όπου μετά από συμπλοκές η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε παραπάνω από 50 προσαγωγές.

Κλειστές παρέμειναν επί ώρα οι: Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμαλίας. Κλειστός ήταν κι ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία των φοιτητών που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ, συμμετείχαν και άτομα ενταγμένα στον αντεξουσιαστικό χώρο. Όταν κινήθηκαν προς το μέρος της αστυνομίας που περιφρουρούσε την είσοδο του ΥΜΑΘ απωθήθηκαν με χρήση δακρυγόνων.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι διασπάστηκαν σε δρόμους γύρω από την περιοχή του Διοικητηρίου πετώντας μολότοφ και πέτρες και ρίχνοντας κάδους για να κλείσουν τους δρόμους, με δυνάμεις της αστυνομίας να τους ακολουθούν. Έγιναν τουλάχιστον 24 προσαγωγές.

Διάσωση σέρφερ με τη βοήθεια drone

Ταινία θυμίζει η διάσωση ενός σέρφερ και ενός λουόμενου το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρτέμιδα.

Το λιμενικό σώμα κλήθηκε να σώσει τους δύο άνδρες που δεν μπορούσαν να βγουν στα ρηχά εξαιτίας των ρευμάτων, έχοντας ως βοηθό ζωντανή εικόνα από το σημείο, μέσω ενός drone που σήκωσε ένας ιδιώτης κινηματογραφιστής.

Η ομάδα της ΔΙ.ΑΣ περιπολούσε στην Αρτέμιδα και φτάνοντας σε μια παραλία λίγο μετά τον Άγιο Νικόλαο, πρόσεξαν ανοικτά της παραλίας μια σανίδα μεσοπέλαγα, χωρίς αναβάτη. Σταμάτησαν τις μηχανές και κοιτάζοντας λίγο καλύτερα διαπιστώνουν πως υπήρχε ένα άτομο γαντζωμένο στην σανίδα, ενώ εντόπισαν και έναν κολυμβητή να παλεύει με τα κύματα για να φτάσει στην σανίδα.

Όπως έμαθαν, ο σέρφερ βρισκόταν στο σημείο για περίπου μισή ώρα και ο κολυμβητής ήταν λουόμενος που θεώρησε πως συντρέχει λόγος ανησυχίας και ξεκίνησε να πάει προς το σημείο για να βοηθήσει τον αθλητή. Ωστόσο λόγω των μεγάλων κυμάτων και των ρευμάτων, αδυνατούσε να φτάσει τον αθλητή και φαινόταν πως είχε χάσει τις δυνάμεις του.

Στο σημείο βρισκόταν τυχαία ιδιώτης κινηματογραφιστής, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως έχει στο αυτοκίνητο του drone, και εκείνοι τον παρακάλεσαν να το σηκώσει για να δουν την κατάσταση των δύο ανδρών. Πραγματικά, χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο κινηματογραφιστής ανέβασε το drone και κατέγραψε τους δύο άνδρες. Το υλικό έστειλαν άμεσα στο λιμενικό οι αστυνομικοί, ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ο κινηματογραφιστής κατέγραφε διαρκώς τους δύο ανθρώπους, μέχρι και την στιγμή που έφτασε τελικά σκάφος του λιμενικού από την Ραφήνα, που ήταν και το κοντινότερο λιμάνι.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 12/02/2021

Ελλάδα