Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις αποφάσεις για τα σχολεία

10.02.2021 | 08:53 Eνσωμάτωση

Στο κλείσιμο των σχολείων στην Αττική λόγω του αυστηρού lockdown αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η κυρία Μακρή υπερασπίστηκε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Δεν κάνουμε μπρος – πίσω. Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Μακρή, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει περαιτέρω» ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι προτεραιότητα η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «γίνεται σωστά η παράδοση της ύλης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οπότε δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι από την Πέμπτη ξεκινά και πάλι η εκπαιδευτική τηλεόραση, με 5-6 μαθήματα, όπως έγινε και την άνοιξη, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που ίσως υπάρξουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε ότι η ύλη των πανελλαδικών είναι γνωστή από τον προηγούμενο μήνα και οι μαθητές γνωρίζουν σε τι θα εξεταστούν. «Είναι -30% σε σχέση με πέρυσι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/02/2021