Ελλάδα

Ανεπανόρθωτο το πλήγμα στην εστίαση λόγω του κορωνοϊού

10.02.2021 | 09:09 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο μετρ Γιώργος Σαραφίδης, για το ανεπανόρθωτο πλήγμα που έχει δεχτεί η εστίαση λόγω του κορωνοϊού.

«200 άτομα δουλεύουμε εδώ στο μαγαζί. Ήδη κλείνουμε οχτώ μήνες σε απραγία. Όλοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μας, σε όλα τα κέντρα διασκέδασης. Για το χώρο φυσικά και πληρώνουμε νοίκι. Έχει κάνει η επιχείρηση σύμβαση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, με μειωμένο ενοίκιο, ωστόσο το κόστος παραμένει υψηλό», είπε ο κ. Σαραφίδης.

«Αρκετοί υπάλληλοι του καταστήματος δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας τους με κάποιο άλλο χώρο, και δεν παίρνουν ούτε τα 534 ευρώ. Και όσοι τα παίρνουμε αυτά τα χρήματα, μόνο τυπικά ζούμε, όχι ουσιαστικά. Είναι μεγάλος ο αριθμός των εργαζομένων που δεν παίρνουν τίποτα εδώ και καιρό», συνέχισε ο ίδιος.

«Θέλουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Μπορούμε να ανοίξουμε όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, με πολύ αυστηρά μέτρα. Ανοίγαμε στις 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη λόγω των συνθηκών, αλλά στην Αθήνα αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει», κατέληξε ο κ. Σαραφίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/02/2021