Καιρός

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Η πρόγνωση του καιρού από τη Χ. Ρήγου

09.02.2021 | 13:49

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη. Στη συνέχεια ο Φλεβάρης, μας επιφυλάσσει μια διαφορετική εικόνα, χειμωνιάτικη, όπως όλα δείχνουν, με κρύο και χιόνια. Πιο αναλυτικά την Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν οι βροχές στο ανατολικό Αιγαίο , οι οποίες πριν το ξημέρωμα θα σταματήσουν. Τοπικές βροχές περιμένουμε και στα δυτικά μέχρι […]

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη. Στη συνέχεια ο Φλεβάρης, μας επιφυλάσσει μια διαφορετική εικόνα, χειμωνιάτικη, όπως όλα δείχνουν, με κρύο και χιόνια.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν οι βροχές στο ανατολικό Αιγαίο , οι οποίες πριν το ξημέρωμα θα σταματήσουν. Τοπικές βροχές περιμένουμε και στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι, όχι όμως ιδιαίτερης έντασης και μάλιστα μετά το μεσημέρι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, θα παρουσιάσει μεγάλα ανοίγματα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο και αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια στο δεύτερο μέρος της ημέρας, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 στα δυτικά και βόρεια, 19-20 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και 18-20 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6, και στο Ιόνιο, στα βόρεια τμήματα και 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 10-19 με νοτιοδυτικό άνεμο 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια το πρωί με λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 8-16 και οι άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη αναμένεται μια νέα κακοκαιρία τύπου Π, με τις βροχές να σχηματίζουν το γράμμα Π της ελληνικής αλφαβήτου πάνω στο χάρτη της Ελλάδας. Ξεκινώντας από τα δυτικά το πρωί και συνεχίζοντας τα μεσημέρι στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Στα δυτικά και ανατολικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Αναμένεται η βελτίωση να είναι γρήγορη , με τα φαινόμενα να περιορίζονται το βράδυ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία με μια μικρή πτώση στα δυτικά, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μια τελευταία μέρα, με κατακόρυφη πτώση στα βόρεια το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή η μέρα θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες με εντάσεις 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση στα βόρεια, με τις μέγιστες στους 8 βαθμούς, από 17 την Πέμπτη, κρύο λοιπόν στη βόρεια Ελλάδα και 15-17 στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Καιρός