Ελλάδα

Σκληρό lockdown στην Αττική – Σήμερα οι αποφάσεις – Υπό πίεση το Ε.Σ.Υ

09.02.2021 | 16:50

Όλα είναι έτοιμα για να πατηθεί το κόκκινο κουμπί που θα ενεργοποιήσει τα νέα αυστηρά μέτρα με λοκντάουν τύπου Μαρτίου στην Αττική.

Λουκέτο θα μπει στα σχολεία και τα καταστήματα ενώ οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Η συμμετοχή στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου των Βασίλη Κικίλια, Νίκου Χαρδαλιά, Σωτήρη Τσιόδρα και Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Live News για την ανάγκη νέων σκληρών μέτρων.

Στο Live News επιστήμονες της επιτροπής είχαν αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα έκτακτα μέτρα εξαιτίας της κακής επιδημιολογικής εικόνας.

Αυτές οι εικόνες με τους γεμάτους δρόμους και τους καταναλωτές στα καταστήματα, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων μπήκαν στο μικροσκόπιο. Ο Βασίλης Κικίλιας αιτιολόγησε την θέση του παρουσιάζοντας αδιανόητα στοιχέια για την αύξηση στις ΜΕΘ.

Από την άλλη ο συναγερμός που σήμανε ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται πως θα επηρεάσει την αγορά με δραματικό τρόπο και ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να φανεί πως δεν είχε ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη.

Από την άλλη πάντως τρόμο δημιουργούν τα στοιχεία πως οι νοσηλευόμενοι από 1.594 αυξήθηκαν στους 1.899 μέσα σε μία εβδομάδα.  Την ίδια στιγμή, τα τεστ δείχνουν αύξηση 11% των κρουσμάτων στα παιδιά μέχρι 9 ετών.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ στην Αττική

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι οι ΜΕΘ στην Αττική είναι ασφυκτικά γεμάτες, την στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεραι ενόψει τρίτου κύματος της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα σημειώνουν αύξηση, ενώ στη κοινότητα κυκλοφορεί η βρετανική μετάλλαξη που είναι πιο μεταδοτική.

Τα νοσοκομεία της Αττικής και ιδιαίτερα οι ΜΕΘ δέχονται ασφυκτική πίεση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ οι ασθενείς με κορωνοϊό πληθαίνουν καθημερινά. Επίσης, στην περιοχή από τις 205 ΜΕΘ, υπάρχουν μόνο 38 άδεια κρεβάτια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/02/2021

Ελλάδα