Ελλάδα

«Σεισμός» στο θέατρο

09.02.2021 | 18:28

Χειροκρότημα… Υπόκλιση… Έξοδος… Ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποσύρεται στις κουίντες και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Καθιστά ξεκάθαρη την πρόθεσή του να κινηθεί άμεσα νομικά για τον εντοπισμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας.

«Υπάρχουν πολλές φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα φτάσουμε στα δικαστήρια χωρίς να έχω λάβει μία κλήση ή κάποιο δικόγραφο. Τέτοιου είδους φήμες βλάπτουν οποιονδήποτε. Ο κ. Λιγνάδης έχει δώσει εντολές προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του και ο ίδιος πράττει αναλόγως.
Χθες το βράδυ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ανακοίνωσε πως κλείνει το προφίλ του στο Facebooκ.»

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μαρτυρία μαθήτριας ιδιωτικού σχολείου, για τον τρόπο που την προσέγγισε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με την περιγραφή, ο καταγγελλόμενος σκηνοθέτης που βοηθούσε σε σχολική παράσταση, αρχικά κάλεσε την μαθήτρια σε κοντινό πάρκο όπου της εξέφρασε τον έρωτά του και στη συνέχεια την καλούσε επανειλημμένα στο σπίτι του.

«Σε ένα σχολικό πάρτι, με πήρε στο πίσω μέρος της ταράτσας, με αγκάλιασε πολυ σφιχτά, με φίλησε στο λαιμό, μου είπε πως θα με αγαπάει για πάντα και να πάω να τον βρω. Προσπαθούσε να μπει στο μυαλό μου, προσπαθούσε να με κάνει να νιώσω μοναδική, μου έλεγε απίστευτα πράγματα για να με πείσει, με σκοπό να πάω σπίτι του. Νιώθω τυχερή που αρνήθηκα τελικά να πάω.»

Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν έχει δεχτεί καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Σε περίπτωση που προκύψει ερευνητέο αντικείμενο που ανάγεται στη θητεία του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου ή της Δραματικής Σχολής του, το Διοικητικό Συμβούλιο τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου οργάνου της ελληνικής Πολιτείας για την πλήρη αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση τυχόν ευθυνών.»

Εκτός και από το τρέιλερ της σειράς της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», πέραν της ίδιας της σειράς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τίθεται ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος έχει επίσημα καταγγελθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος του «Παρασκευά» ολοκληρώνεται την επόμενη Παρασκευή στο 88ο επεισόδιο, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ένας ρόλος, για να αναπληρώσει το κενό από τον γνωστό ηθοποιό. Την ίδια ώρα, δεν θα συνεχίσει ούτε η θεατρική συνεργασία με το Θέατρο Μουσούρη, στο οποίο ο ηθοποιός βρισκόταν για περίπου 20 χρόνια.

«Σίγουρα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ταραχή, υπάρχει μια αίσθηση σαν να έχεις φάει μια μπουνιά στο πρόσωπο. Ελπίζω να κάνει καλό στα θεμέλια του θεάτρου και στους ανθρώπους που ασχολούνται με αγάπη.»

Στον απόηχο των καταγγελιών εναντίον του, ο Γιώργος Κιμούλης τέθηκε εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Η καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της».

… καταλήγει η ανακοίνωση για τον Γιώργο Κιμούλη.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/02/2021

Ελλάδα