Ελλάδα

Ιδιώτες γιατροί θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν μπορούν

09.02.2021 | 08:56 Eνσωμάτωση

Σε προτεραιότητα βρίσκονται οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων αναφορικά με τους εμβολιασμούς, σε αντίθεση με τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν. Πρόκειται για γιατρούς σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην Πάτρα.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πυρηνικός γιατρός και γ.γ. Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου και η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Σύμφωνα με την κυρία Βασιλείου, ο ιατρικός σύλλογος Δράμας μετρά 432 μέλη εκ των οποίων τα 175 είναι ιδιώτες. Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου. Στις 11 Ιανουαρίου κατάφεραν να εμβολιαστούν κατ’ εξαίρεση κάποιοι ιδιώτες γιατροί με ειδικότητες της πρώτης γραμμής, αφού υπήρχε περίσσεια δόση εμβολίων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο βοηθητικό προσωπικό των ιατρείων και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα ιατρείο δεν μπορεί να λειτουργήσει ευκολά όταν έχει εμβολιαστεί ο γιατρός και όχι το βοηθητικό προσωπικό».

Από την πλευρά της η κυρία Μαστοράκου υποστήριξε πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Πάτρα τη στιγμή που βρίσκεται στο κόκκινο από άποψη κρουσμάτων.

Και στην Πάτρα, όταν ξεκίνησε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, κάποιοι γιατροί μπήκαν εμβόλιμα στις ακυρώσεις πολιτών προκειμένου να εμβολιαστούν.

Όπως είπε, ο ιδιωτικός τομέας στην Πάτρα έχει εμβολιαστεί κατά τα 2/3 με την πρώτη δόση, ενώ το 1/3 δεν έχει καν εμβολιαστεί. Το σύνολο των γιατρών ανέρχεται σε 650.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 09/02/2021