Καιρός

Παραμένει ψηλά ο υδράργυρος, έρχονται και βροχές

08.02.2021 | 14:22

Θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές τις επόμενες μέρες. Δεν θα λείψουν όμως οι βροχές, και κυρίως στα δυτικά και ανατολικά της χώρας.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με βροχές στα δυτικά και μάλιστα το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο και το βράδυ θα σταματήσουν. Στα κεντρικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, μετά το μεσημέρι προβλέπονται τοπικές βροχές μέτριας έντασης.

Προς το ξημέρωμα όμως της επόμενης μέρας, θα ενταθούν οι βροχές στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Με πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η μέρα στα νότια, με τον ήλιο να κυριαρχεί. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 στα δυτικά και βόρεια, 19-20 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και 18-20 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί αρχικά 5-6 μποφόρ. Προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο στα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά και 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 11-19 βαθμούς Κελσίου, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική και μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 9-16, με νοτιά στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Τετάρτη στα νότια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Λίγες βροχές θα σημειωθούν το ξημέρωμα στο ανατολικό Αιγαίο , οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν, και στη δυτική Ελλάδα μικρής διάρκειας τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα, νοτιάδες στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη ο καιρός θα χαλάσει λίγο, με βροχές από το πρωί στα δυτικά, και μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της ανατολικής νησιωτικής χώρας. Ισχυρές θα είναι κατά διαστήματα οι βροχές στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στο ανατολικό Αιγαίο το βράδυ. Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 5-7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία με εξαίρεση μια μικρή πτώση στα δυτικά, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο από το βράδυ της Πέμπτης και στη συνέχεια την Παρασκευή, περιμένουμε ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, μέσα σε λίγες ώρες, με το κρύο να έρχεται και πάλι στη χώρα μας.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 08/02/2021

Καιρός