Ελλάδα

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μιλά στο MEGA για την εστίαση και τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό

08.02.2021 | 09:28 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το ζήτημα της εστίασης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, επρόκειτο για μια άτυπη συνάντηση προκειμένου να αφουγκραστεί ο πρωθυπουργούς τα προβλήματα, τις ανησυχίες και την αγωνία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης.

Σχετικά με το πότε θα ανοίξει η εστίας, ο σεφ υποστήριξε πως από τη στιγμή που το κράτος δεσμεύτηκε να πληρώσει και τα ενοίκια του Μαρτίου, η επανεκκίνηση του κλάδου μεταφέρεται για τον Απρίλιο.

«Δύσκολα θα ανοίξουν την εστίαση αν η καμπύλη είναι πολύ ψηλά», είπε χαρακτηριστικά.

Σαν λύση στο αδιέξοδο, πρότεινε στον πρωθυπουργό την επιδότηση μηχανημάτων καθαρισμού αέρα για τα εστιατόρια. «Θέλουμε καθαρό χώρο όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζομένους», σχολίασε και πρόσθεσε πως «θα είναι ολέθριο να ανοίξουμε και να ξανακλείσουμε».

Μίλησε επίσης για την επιστρεπτέα προκαταβολή υποστηρίζοντας πως στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση ένα μέρος του ποσού να μην είναι επιστρεπτέο. Συζήτηση για διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημία δεν έγινε, όπως υποστήριξε ο σεφ.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και λογική για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις. Πρέπει να σωθούν οι θέσεις εργασίας πάση θυσία», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/02/2021