Υγεία

Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων αυξάνει και την πίεση στο σύστημα υγείας

08.02.2021 | 06:09

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Σταματούλα Τσικρίκα, πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό, μετά και την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

«Καλό θα ήταν οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις έξω από τα σπίτια τους και ιδιαίτερα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Αν αισθανθούν κάποιο πρόβλημα με την ανάσα τους να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους. Σε κάθε περίπτωση τις πρώτες ώρες του πρωινού η κατάσταση θα είναι επιβαρυμένη», είπε η κ. Τσικρίκα αναφορικά με την κατάσταση στον Ασπρόπυργο μετά τη χθεσινή πυρκαγιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Η ίδια, αναφερόμενη στα του κορωνοϊού είπε: «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και δημιουργείται πίεση στις δομές και τα νοσοκομεία. Ο ιός είναι εδώ, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Στο Σωτηρία ο αριθμός ελεύθερων κλινών είναι πλέον ελάχιστος. Λίγη υπομονή ακόμα από όλους. Έχουμε το εμβόλιο. Οι ρυθμοί δεν είναι όσο καλοί θέλαμε. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 08/02/2021

Υγεία