Ελλάδα

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο – Βροχή προστίμων το Σ/Κ για παραβίαση των μέτρων

08.02.2021 | 06:27

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν εχτές πολλές περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο.  

Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ), στον Ασπρόπυργο, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ.

Η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, εκδηλώθηκε στις 23.05 της Κυριακής και από τη βλάβη που προκλήθηκε επηρεάστηκαν το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Πλέον η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ποσοστό 95%. Ο ΑΔΜΗΕ έχει επισημάνει το πρόβλημα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου και έχει μπει στο πρόγραμμα της αντικατάστασής του.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα πραγματοποιηθεί έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική.

Θεσσαλονίκη: Πήδηξαν από… μπαλκόνι για να γλιτώσουν το πρόστιμο για το κορωνοπάρτι

Προβληματισμό δημιουργεί την ίδια ώρα νέο κορωνοπάρτι σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσα στο οποίο βρίσκονταν 8 άτομα, ηλικίας 25 με 30 ετών. Το διαμέρισμα μάλιστα, βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της ΝΔ.

Από το θόρυβο που προκλήθηκε λόγω του πάρτι και τη δυνατή μουσική, γείτονες κάλεσαν την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο, o ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έβγαλε στο μπαλκόνι δύο κοπέλες με σκοπό να πηδήξουν στο διπλανό μπαλκόνι για να γλιτώσουν το πρόστιμο.

Τελικά και οι οκτώ παρευρισκόμενοι πλήρωσαν από 300 ευρώ πρόστιμο ο καθένας, ενώ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θα πληρώσει 3.000 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε δύο ιερείς στη Θεσσαλονίκη για μη τήρηση των μέτρων

Πρόστιμα επιβλήθηκαν το πρωί της Κυριακής, σε δυο ιερείς που λειτουργούσαν σε ιερούς ναούς που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο ιερείς, στην Ευκαρπία και στον Άγιο Βασίλειο του δήμου Λαγκαδά, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, για συγχρωτισμό.

Η επιβολή των προστίμων έγινε από αστυνομικούς μετά από καταγγελίες που έγιναν στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομία για συγχρωτισμό στους δύο ιερούς ναούς.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 08/02/2021

Ελλάδα