Ελλάδα

«Φουντώνουν» οι καταγγελίες για παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάματος

07.02.2021 | 13:21

Σοκάρουν οι περιγραφές καλλιτεχνών για περιστατικά σεξουαλικής βίας που υπέστησαν από ισχυρούς ανθρώπους του χώρου, με τις καταγγελίες να έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για κακοποιήσεις, λεκτικές και σωματικές, από γνωστά ονόματα του θεάματος και του θεάτρου.

Νέα καταγγελία ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας από πρώην ηθοποιό ο οποίος καταγγέλει ότι κακοποιήθηκε από γνωστό σκηνοθέτη το 2005 όταν ήταν σε ηλικία 19 ετών.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι περιγραφές των τριών γνωστών ηθοποιών, της Άννας-Μαρία Παπαχαραλάμπους, της Λένας Δροσάκη και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για όσα βίωσαν από το γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Πέτρο Φιλιππίδη, του οποίου ζήτησαν την οριστική διαγραφή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο μεταξύ η ηθοποιός Μελίνα Κυριακοπούλου μιλώντας στον Alpha περιέγραψε περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που δέχθηκε από γνωστό σκηνοθέτη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως τονίζουν νομικοί θα πρέπει οι καταγγελίες να απευθύνονται, πρωτίστως, στις αρμόδιες αρχές.

Τις επόμενες ημέρες και άλλες καταγγελίες αναμένεται να δουν το «φως» της δημοσιότητας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/02/2021

Ελλάδα