Πολιτική

Στο τραπέζι του Μαξίμου το ολικό lockdown

06.02.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

«Λεπτές» χαρακτηρίζονται οι ισορροπίες στις αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν θέλει να τραβήξει την πρίζα της οικονομίας, αλλά από την άλλη η επιδημία καλπάζει...

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε σήμερα ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε κι άλλα μέτρα, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για όλη τη χώρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ισορροπήσει ανάμεσα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στη λειτουργία της αγοράς. Προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία και γι’αυτό όποια προσαρμογή υποδείξουν οι επιστήμονες θα γίνει.

Ωστόσο ειδικά για τα σχολεία, στην κυβέρνηση τονίζουν ότι με κάθε τίμημα αλλά και με ασφάλεια πρέπει να μένουν ανοικτά.

Την ίδια ώρα, το ολικό lockdown είναι στο τραπέζι για την περίπτωση εκείνη που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν. Πάντως δεν είναι μια εύκολη απόφαση και αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι βρισκόμαστε εκεί αλλά ότι υπάρχουν ελπίδες να αποφύγουμε το τρίτο κύμα και να χρειαστεί.

Στο ΝΑ Αιγαίο ο πρωθυπουργός

Από τους Φούρνους ξεκίνησε την επίσκεψή του σήμερα στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο, μίλησε με τους ανθρώπους που περίμεναν να εμβολιαστούν, τους είπε ότι ο ίδιος έκανε και τις δύο δόσεις και τώρα έχει αντισώματα και είναι μια χαρά και μίλησε για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό τις κυβέρνησης στα ακριτικά νησιά.

«Για τα μικρά νησιά, για τα ακριτικά νησιά μας, έχουμε μια πολιτική να εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Χαίρομαι που και εδώ και στη Θύμαινα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο, όταν και οι συμπολίτες σας οι οποίοι είχαν ενδεχομένως κάποιες μικρές επιφυλάξεις διαπιστώσουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, θα σπεύσουν και αυτοί να εμβολιαστούν. Δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, έμπρακτα, το ενδιαφέρον μας για τα μικρά νησιά, ειδικά τα ακριτικά νησιά, τις κοινότητές τους».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/02/2021