Πολιτική

Κορωνοϊός: Αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας

06.02.2021 | 09:55 Eνσωμάτωση

Αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας είχαν ο πρώην υπουργός της ΝΔ, δικηγόρος και δημοσιογράφος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και δικαιολογημένα. Εξαιρετικά φορτισμένος ψυχολογικά και όχι μόνο. Υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία» σημείωσε το «γαλάζιο» στέλεχος.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, παρά τα «λάθη και τις παραλείψεις» «μερίδας του επιστημονικού κόσμου και της κυβέρνησης» στην διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση «έκανε ότι είναι πρακτικά δυνατό για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η κρίση».

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που κυβερνούν» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει lockdown δύο εβδομάδων τον Οκτώβριο για να ανασχεθεί η πανδημία.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος, υποστήριξε ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας δεν είναι υπερβολική. «Υπάρχουν αντιφατικά μέτρα, αντιφατικές συμπεριφορές των κυβερνώντων, όπως η ποδηλατάδα στην Πάρνηθα» υπογράμμισε.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα όπως την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και τη διενέργεια μαζικών τεστ.

Τέλος, αναφορικά με τα χθεσινά μέτρα, δήλωσε πως «πολλές φορές η κυβέρνηση κινείται με βάση την επικοινωνία και όχι την ουσία».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 06/02/2021