Κόσμος

Σολτς καιτά Φον ντερ Λάιεν για το πρόγραμμα εμβολιασμού

05.02.2021 | 07:19 Eνσωμάτωση

Την οργή του εναντίον της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς με αφορμή το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για τη στρατηγική της όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Η στρατηγική της για τα εμβόλια είναι «πραγματικά σκ…ά» τόνισε ο Σολτς, ενώ αργότερα είπε ότι το Βερολίνο «δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ… να επαναληφθούν», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις Βρυξέλλες για λάθος χειρισμό του προγράμματος εμβολιασμού.

Η Σουηδία και η Δανία θα καθιερώσουν «διαβατήρια» εμβολιασμού

Η Σουηδία θα αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 που θα προορίζεται για τα ταξίδια και για άλλες χρήσεις, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από μια ανάλογη απόφαση της Δανίας.

Οι δύο χώρες ανέφεραν πως αυτά τα πιστοποιητικά θα προορίζονται για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά θα μπορούσαν πιθανόν να χρησιμοποιηθούν και για την είσοδο σε αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις ή και στα εστιατόρια, στην περίπτωση της Δανίας.

Ταϊλάνδη: Φτωχός ψαράς βρήκε κατά τύχη ένα μαργαριτάρι αξίας 250.000 λιρών

Φτωχός ψαράς στην Ταϊλάνδη βρήκε τυχαία πάνω σε ξεβρασμένη σημαδούρα στη στεριά, ένα μαργαριτάρι αξίας 250.000 λιρών Αγγλίας.

Μία απίστευτη τύχη είχε ένας φτωχός ψαράς στην Ταϊλάνδη, όταν κατά το μάζεμα των στρειδιών του βρήκε ένα σπάνιο μαργαριτάρι «Melo», το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μαργαριτάρια στον κόσμο.

Ο Hatchai Niyomdecha, 37 ετών, μάζευε στρείδια μαζί με την οικογένειά του, όταν «σκόνταψε» πάνω στο σπάνιο όστρακο στην παραλία της επαρχίας Nakhon Si Thammarat.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/02/2021