Πολιτική

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την πανεπιστημιακή αστυνομία

03.02.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε παλλαϊκό κίνημα κατά του νομοσχεδίου ενώ «Όχι» στο νομοσχέδιο λένε ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλούν οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, το οποίο προβλέπει τη φύλαξη των ανώτατων ιδρυμάτων από την αστυνομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια κάλεσε σε παλλαϊκό κίνημα κατά του νομοσχεδίου παρά την πανδημία, ενώ επιτέθηκε και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τη δήλωσή του ότι οι πρυτανικές αρχές είναι εθισμένες στις απειλές εντός των πανεπιστημίων.

Τα κόμματα πρέπει να βοηθήσουν στον εξευρωπαϊσμό και την αναβάθμιση των πανεπιστημίων δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί ισχυρή αστυνόμευση στα ιδρύματα.

Όχι στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 και οι επικείμενες αλλαγές αναμένεται να περάσει με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το σχέδιο νόμου έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021